Φθηνότερα έως 27% τα πανάκριβα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Φθηνότερα έως 27% τα πανάκριβα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Φθηνότερα από 12 έως 27% έγιναν τα πανάκριβα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επεξεργασμένα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων ΔΑΝΟΣ Chartered Surveyors, για το 2010. Η πτώση των τιμών σημειώθηκε στις οδούς Ερμού (Αθήνα), Τσακάλωφ (Κολωνάκι), Κολοκοτρώνη (Κηφισιά), Σωτήρος (Πειραιά) και Μεταξά (Γλυφάδα).
Η κατάσταση στις υπόλοιπες τοπικές αγορές δείχνει ακόμα χειρότερη. Το ενδιαφέρον χρηστών και επενδυτών, λαμβάνοντας ως βάση την ζήτηση τόσο τοπικών όσο και πολυεθνικών εταιρειών, προσελκύουν πρωτίστως η αγορά της Ερμού και δευτερευόντως αγορές του Κολωνακίου, της Γλυφάδας (Μεταξά), του Πειραιά (Σωτήρος) και της Κηφισιάς (Κολοκοτρώνη).

Τα μεσαία
Το ενδιαφέρον που προέκυψε, εντός του 2011, επικεντρώθηκε κυρίως σε επιφάνειες από 80 έως 150 τ.μ., και στο πλαίσιο της εξασφάλισης χαμηλότερων μισθωμάτων και μείωσης των λειτουργικών εξόδων (μετεγκατάστασης), και προήλθε τόσο από τις τράπεζες αλλά πολύ περισσότερο από τον χώρο της ένδυσης, υπόδησης, αλλά και της εστίασης. Ο κ. Γιώργος Λίτσας, στέλεχος της εταιρείας "ΔΑΝΟΣ", λέει ότι στην αγορά γραφείων το ενδιαφέρον των χρηστών και επενδυτών στράφηκε στις δευτερεύουσες αγορές που αναπτύχθηκαν κατά μήκος της Λ. Μεσογείων, της Λ. Βουλιαγμένης και των λεωφόρων Αθηνών και Κηφισού στην περιοχή του Πειραιά. Υποστηρίζει ότι στο 32% φθάνει το ποσοστό των κενών γραφείων, ενώ για γραφειακούς χώρους σε παλιότερα κτίρια που είναι κενά εδώ και αρκετούς μήνες η προσφορά φθάνει σε ορισμένες περιοχές ακόμη και το 45%.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου