Πιέσεις για... ρουσφέτια με την έκτακτη εισφορά ακινήτων

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πιέσεις για... ρουσφέτια με την έκτακτη εισφορά ακινήτων


Το άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα περιμένουν οι ενδιαφερόμενοι από την κυβέρνηση καθώς ήδη έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτήματα ενώ αυξάνονται οι πιέσεις για εξαίρεση από το χαράτσι. 


Η τροπολογία συζητείται την Τετάρτη στη Βουλή, όμως, καθημερινά αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες εκκρεμότητες γύρω από το φόρο. Υπάρχει, επίσης, και μια προσπάθεια να γίνουν ορισμένα «ρουσφέτια» προκειμένου κάποιοι να γλιτώσουν ορισμένες χιλιάδες ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει με τα ακίνητα ιδιωτών που μισθώνει το Δημόσιο. Οι ιδιοκτήτες πιέζουν τους ενοικιαστές τους, δηλαδή το κράτος, να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η χρήση γίνεται από το Δημόσιο το οποίο εξαιρείται έτσι κι αλλιώς.

Μάλιστα, κυκλοφορεί η φήμη ότι κάποιοι έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα εξαιρεθούν, πράγμα εντελώς παράτυπο καθώς τον φόρο πληρώνει ο ιδιοκτήτης και σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι ιδιοκτήτης το δημόσιο. Για παράδειγμα αν κάποιος ενοικιάζει ένα κτίριο στο υπουργείο Οικονομικών για στέγαση εφορίας, δεν θα πρέπει να μπει στη διαδικασία της εξαίρεσης, αν και ο ίδιος πιέζει για «ρουσφέτι» από το υπουργείο.


ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου