Εξαιρούν από το ειδικό τέλος τα μισθωμένα από το Δημόσιο ακίνητα;

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαιρούν από το ειδικό τέλος τα μισθωμένα από το Δημόσιο ακίνητα;


Με μεγάλο προβληματισμό περιμένει η ελληνική κοινωνία την ψηφοφορία για το ειδικό τέλος επί 
των ακινήτων το απόγευμα στη Βουλή, την ώρα που ερωτηματικά και αγανάκτηση προκαλούν πληροφορίες που θέλουν να εξετάζεται διάταξη που θα εξαιρεί από το χαράτσι τους ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνει το Δημόσιο!

Όπως αναφέρει το περιοδικό Red (Real Estate and Development), το σενάριο που εξετάζεται είναι να τη βγάλουν «καθαρή» ιδιοκτήτες ακινήτων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (και πολύ μεγάλης αξίας), την ώρα που χιλιάδες πολίτες, αν και σε οριακή οικονομική θέση μετά τις συνεχείς περικοπές και τους φόρους που έχουν επιβληθεί, καλούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος για τα ακίνητα!

Τονίζει μάλιστα ότι στη νέα τροπολογία, η οποία είναι άγνωστο ακόμη εάν θα «περάσει», θα εξαιρούνται και τα ακίνητα που έχουν αποκλειστική γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real FM κάλεσε τους βουλευτές να μην επιτρέψουν να περάσει αυτή η απαράδεκτη διάταξη και έκανε μάλιστα λόγο για συγγενείς πολιτικών προσώπων που ενοικιάζουν τα ακίνητα τους στο Δημόσιο.

Η εφημερίδα Δημοκρατία, εξάλλου, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αναφέρεται σε ακίνητο στην Θεσσαλονίκη στην οδό Βασιλίσσης Όλγας το οποίο ενοικιάστηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριογια να στεγάσει υποκατάστημα του, παρόλο που 300 μέτρα πιο κάτω υπάρχει ήδη υποκατάστημα του ΤΤ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στην Άννα Αλεξίου, η οποία είναι η μητέρα της συζύγου του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρωθυπουργού…

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου