Νέα από τα βαλκάνια

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα από τα βαλκάνια

Η εταιρεία χημικών Chimopar πουλά οικόπεδο 35 στρεμμάτων στο Βουκουρέστι έναντι 18 εκατ. ευρώ

Η κυπριακή εταιρεία, Maveco Holdings, θα αγοράσει ένα οικόπεδο 35,2 στρεμμάτων στον νοτιοανατολικό τομέα του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, στη λεωφόρο Theodor Pallady, από την λιβανέζικη εταιρεία παραγωγής χημικών υλών, Chimopar. Η Maveco έχει δεσμευτεί να πληρώσει 18 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για το οικόπεδο και για το κόστος της κατεδάφισης των κτιρίων που βρίσκονται στο χώρο.
Η άλλη εταιρεία που πλειοδότησε για το οικόπεδο, η Interprime Properties, το ταμείο ακινήτων του ομίλου Ikea, είχε προσφέρει 22 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο κομμάτι γης.

Το Μαυροβούνιο προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση του νησιού Lastavica στην Αδριατική

Το Μαυροβούνιο ανακοίνωσε ότι προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση 30ετούς μίσθωσης για το νησί Lastavica στην Αδριατική.Η διάρκεια της μίσθωσης λαμβάνει δικαίωμα παράτασης έως και 90 χρόνια, όπως έγινε γνωστό από το Συμβούλιο Ιδιωτικοποιήσεων της χώρας στη διάρκεια της δημόσιας πρόσκλησης που έγινε για την υποβολή προσφορών.

Η κατασκευαστική ERA αναζητά νέο επενδυτή για το Skopje Fair στην ΠΓΔΜ

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο κατασκευαστικός όμιλος, ERA City, θα σταματήσει την κατασκευή του ομώνυμου εμπορικού κέντρου στην ΠΓΔΜ, αλλά η εταιρεία διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς. Η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή του μεγαλύτερου επιχειρηματικού κέντρου στην ΠΓΔΜ εντός των ορίων της εμπορικής έκθεσης της χώρας, Skopje Fair.Ωστόσο, αποτελεί γεγονός το ότι η κατασκευή του έργου έχει προς το παρόν σταματήσει. Οι Σλοβένοι έχουν ήδη επενδύσει 5,5 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή της έκθεσης, που εκτείνεται σε 160.000 τ.μ.. Σύμφωνα με την ERA, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές για ένα μέρος του κέντρου, που δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί. Η εταιρεία επισημαίνει επίσης, ότι όλοι οι φόροι για το 2008 πληρώθηκαν.

balkans.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου