Υπόσχεση Μιχαλολιάκου για τον ημιτελή Πύργο. Πρωτοβουλία πολιτών με αφορμή μια εκκρεμότητα 40 ετών

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Υπόσχεση Μιχαλολιάκου για τον ημιτελή Πύργο. Πρωτοβουλία πολιτών με αφορμή μια εκκρεμότητα 40 ετών


ΠΟΛΗ. Νέο καμπανάκι για τον ημιτελή και αναξιοποίητο Πύργο του Πειραιά, αυτή τη φορά από μέλη της ελληνικής κοινότητας του διεθνούς διαδικτυακού ιστότοπου αρχιτεκτονικής και αστικών θεμάτων www. skyscrapercity. com. Έστειλαν επιστολή στον δήμαρχο του Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο για να του υπενθυμίσουν μια εκκρεμότητα 40, σχεδόν, ετών.
Έχει περάσει ένας, τουλάχιστον, χρόνος, από τον ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών της ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής επιθεώρησης greekarchitects. gr για την ανάπλαση των όψεων του μικρού αυτού ουρανοξύστη και επί της ουσίας τίποτα δεν έχει αλλάξει. Με 22 ορόφους και 84 μέτρα ύψος (είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της χώρας πίσω από τον Πύργο Αθηνών) κυριαρχεί οπτικά σε ένα από τα πιο προβεβλημένα σημεία του λιμανιού. Το κέλυφος ολοκληρώθηκε σταδιακά από το 1974 έως το 1983, κάτι που δεν συνέβη με το εσωτερικό του. Ετσι, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των 30.000 τετραγωνικών του μέτρων παραμένει ανεκμετάλλευτο. Σε λειτουργία είναι μόνο το ισόγειο και ο πρώτος όροφος όπου στεγάζονται το δημοτικό ΚΕΠ και αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών.

«Aυτό που ζητάμε όλοι εμείς ως ενεργοί πολίτες και επιτάσσει ο κοινός νους», σημειώνουν στην επιστολή τους, «είναι η ανάγκη περάτωσης του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς η σημερινή του κατάσταση, εκτός από το ότι αποτελεί όνειδος για τη πόλη, συνιστά και μια χαμένη ευκαιρία για να αποκτήσει ο Πειραιάς ένα κτίριο αντάξιο της σπουδαιότητας του λιμανιού, αλλά και μια παροπλισμένη πηγή εσόδων μέσα από τη δυνητική οικονομική εκμετάλλευση των είκοσι δύο ορόφων του».

«Θα τον ολοκληρώσουμε»

Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος δηλώνει ότι αν η οικονομική κατάσταση ήταν διαφορετική θα προχωρούσε στην κατεδάφιση του κτιρίου. Υπόσχεται ότι μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές ο Πύργος θα έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά προκειμένου να καταστεί εμπορικά αξιοποιήσιμος. «Δεν έχω καμία αναστολή να σας πω ότι θα προσπαθήσουμε να πουλήσουμε ή να ενοικιάσουμε τους ορόφους του», μας λέει ο κ. Μιχαλολιάκος, ενώ προσθέτει ότι θα αντικαταστήσει την εμπορική διαφήμιση που υπάρχει σήμερα με πανό, που θα διαφημίζει «τις ομορφιές του Πειραιά». Οσο για τις φήμες περί στατικής ανεπάρκειας του κτιρίου μάς διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

kathimerini.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου