Κρας τεστ η ψηφοφορία για το τέλος ακινήτων

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κρας τεστ η ψηφοφορία για το τέλος ακινήτων

Κρας τεστ η ψηφοφορία για το τέλος ακινήτων
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται όλοι στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, εν αναμονή της
 σημερινής κρίσιμης ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή επί της τροπολογίας για το "χαράτσι" στα ακίνητα. Οι "πονοκέφαλοι" πάντως της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ, καθώς και χθες υπήρξε "ποταμός" δηλώσεων από υπουργούς και βουλευτές για τα σενάρια πρόωρων εκλογών και συγκυβέρνησης.
"Η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Εχει υψηλή πατριωτική αίσθηση του καθήκοντος. Και αυτό αναμένουμε ότι θα γίνει για μία ακόμη φορά" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος. Ερωτηθείς για το άρθρο του Δ. Λιντζέρη στο "Εθνος" απάντησε πως δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης, ενώ "πέταξε" το μπαλάκι στον Α. Σαμαρά, ρωτώντας τον αν επιμένει ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι διαδικασία πολλαπλών εκλογών.

Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκαν αρκετοί υπουργοί. "Πολλοί μπορεί να ονειρεύονται πρόωρες εκλογές, αλλά ο λαός ούτε στα πιο άσχημα όνειρά του θα μπορούσε να φανταστεί τη χώρα να βαδίζει σε εκλογές" τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής. Την άποψη ότι η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών δεν ωφελεί τη χώρα διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας: "Εμείς συζητούμε για εκλογές, την ώρα που οι άλλοι συζητούν για να σώσουν εμάς". "Καταστροφικές" χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, πρόσθεσε πάντως ότι είναι πολύ πιο ηθικό, πολιτικά, αν δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε να πάμε σε εκλογές παρά σε συγκυβέρνηση. "Οι εκλογές θα ήταν καταστροφή για τη χώρα" δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής. Σχετικά με την κόντρα Ρέππα - Ραγκούση, ο Ηλ. Μόσιαλος ζήτησε "αυτοσυγκράτηση απ' όλους", ενώ ο Χρ. Παπουτσής κάλεσε τους πάντες ?εντός και εκτός κυβέρνησης? να μην εμφανίζουν πλεόνασμα ανευθυνότητας. Για "αρνητική εικόνα" που παρουσιάζει η κυβέρνηση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας, λέγοντας χαρακτηριστικά "χάσαμε την μπάλα". "Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία και παρακολουθεί αδύναμος τους δύο υπουργούς να καβγαδίζουν στα κανάλια" σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.
Με αφορμή τη στάση ορισμένων υπουργών, ο Κ. Καρτάλης επισήμανε ότι "η περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Χρειάζεται πολιτική ψυχραιμία. Δεν υπάρχει χώρος για δελφινομαχίες". Πάντως, ο Δ. Κρεμαστινός προέβλεψε ότι οι εκλογές θα γίνουν εκ των πραγμάτων, αν συνεχίσει το κράτος να μη λειτουργεί.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου