Προ των πυλών το πρώτο υβριδικό εμπορικό πάρκο στα Σπάτα. Η αξία της επένδυσης φτάνει τα 75 εκατ. ευρώ.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Προ των πυλών το πρώτο υβριδικό εμπορικό πάρκο στα Σπάτα. Η αξία της επένδυσης φτάνει τα 75 εκατ. ευρώ.


Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία του πρώτου υβριδικού εμπορικού πάρκου στην Ελλάδα, ένα επενδυτικό σχέδιο, που αναμένεται να «ταράξει τα νερά» στον εμπορικό κόσμο. Με συνολική επένδυση 75 εκατ. ευρώ, η Reds (εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα) δημιουργεί το Smart Park στα Σπάτα, σε μία έκταση 91 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 30 θα διαμορφωθούν ως χώροι πρασίνου, ενώ στα 50.000 τ.μ. επιφανείας εμπορικών χώρων θα φιλοξενεί τις ισχυρότερες υπεραγορές και τα σημαντικότερα ονόματα (brand names) του λιανικού εμπορίου της χώρας.

Το Smart Park θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, επένδυσης 55 εκατ. ευρώ και εμπορικής επιφάνειας 35.000 τ.μ. περίπου, θα λειτουργήσει εντός του 2011. Ήδη, η εταιρεία έχει συνάψει σε ποσοστό 80% περίπου μακροχρόνια εγγυημένα οριστικά συμβόλαια μίσθωσης με αντίστοιχες εξασφαλίσεις και βρίσκεται σε διαδικασία προχωρημένης διαπραγμάτευσης και προ-υπογραφής για το υπόλοιπο ποσοστό. Η δεύτερη φάση, επένδυσης 20 εκατ. ευρώ και εμπορικής επιφάνειας 15.000 τ.μ. περίπου, αναμένεται να ξεκινήσει περίπου ένα έτος, μετά το άνοιγμα της Α΄ φάσης, δηλαδή στο τέλος του 2012.
Παρά την εκτίμηση ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά για το σύνολο του λιανεμπορίου, παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι το Smart Park στα Σπάτα, μαζί με το γειτονικό εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Designer Outlet Athens, το οποίο έχει ανοίξει τις πύλες του εδώ και μερικούς μήνες, δημιουργούν το μεγαλύτερο οργανωμένο εμπορικό πόλο στην Ελλάδα, τοποθετώντας την περιοχή των Σπάτων στο «χάρτη» των εμπορικών και τουριστικών προορισμών.
Τα «συν»
«Η ιδέα για τη δημιουργία του Smart Park βασίζεται στην ανάγκη τόσο της εποχής όσο και της ίδιας της περιοχής για έναν χώρο που θα συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται και επιθυμεί ο σύγχρονος καταναλωτής», όπως επισημαίνουν φορείς της αγοράς.
Το νέο εμπορικό πάρκο διαθέτει ελεγχόμενους κοινόχρηστους χώρους, παιδική χαρά, βοτανικό κήπο και χώρους υψηλής φύτευσης, όπου οι επισκέπτες, πέραν από την ικανοποίηση των αγοραστικών τους συνηθειών, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν σε επαφή με τη φύση.
Η συγκεκριμένη επενδυτική πρωτοβουλία έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Μωραΐτη, Γενικού Διευθυντή της Reds. «Η μικρή απόσταση, που χωρίζει το Smart Park από την Αθήνα, το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής απουσιάζουν οι οργανωμένες μορφές εμπορίου και αναψυχής, η μίξη των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και το μοναδικό στην Ελλάδα περιβάλλον του πάρκου, μας καθιστούν αισιόδοξους για την επιτυχία της επένδυσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επίσης, βασικά πλεονεκτήματα θεωρούνται από τους καταναλωτές το ωράριο λειτουργίας, η συγκέντρωση πολλών καταστημάτων σε ένα σημείο, καθώς και η ύπαρξη πάρκινγκ.
Προοπτικές
«Σε μία περιοχή με εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης, όπως αυτή της Ανατολικής Αττικής, το Smart Park, που αναπτύσσεται στα Σπάτα, είναι μία επένδυση που προσδίδει περαιτέρω αξία στην περιοχή, ενώ δημιουργεί και αρκετές νέες θέσεις εργασίας», δηλώνει ο Γιάννης Ρεβύθης, πρόεδρος των Κτηματομεσιτών Αττικής, ενώ τονίζει ότι η περιοχή αντέχει τη δημιουργία και άλλου εμπορικού κέντρου.
Όπως σημειώνει, «η τοποθεσία του νέου εμπορικού πάρκου είναι εύκολα προσβάσιμη από το κέντρο της Αθήνας, καθώς και από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και είναι πρακτικά δίπλα από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο επισκέπτεται μεγάλη μερίδα των ελληνικών οικογενειών και των τουριστών της Αττικής. Παράλληλα, όπως αναφέρει, η περιοχή αυτή αποτελεί κομβικό σημείο για μία σειρά όμορων δήμων, όπως το Πικέρμι, η Ραφήνα, το Μαρκόπουλο, η Παλλήνη, ο Γέρακας, ακόμα και η Αγία Παρασκευή, περιοχές με εύκολη πρόσβαση στα Σπάτα, μέσω της Περιφερειακής του Υμηττού και της Λεωφόρου Μαραθώνος.
Επισημαίνεται ότι ο πληθυσμός εντός ζώνης επιρροής 30΄ ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια, ενώ ο πληθυσμός εντός ζώνης επιρροής 60΄ ανέρχεται σε 3,8 εκατομμύρια.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου