Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης αντικειμενικών

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης αντικειμενικών


Με το νέοεθνικό φορολογικό σύστημα που σχεδιάζεται, θα αντιμετωπιστεί το θέμα των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και γενικότερα της φορολογικής μεταχείρισης τους ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός σημείωσε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εστιάζεται στο να σωθεί η αξία των ακινήτων και ν’ αποκατασταθεί η αγορά. «Για να γίνει αυτό, γιατί οι Ελληνες έχουν επενδύσει περιουσίες, κόπους και ελπίδες για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους στ’ ακίνητα, πρέπει να σωθεί η χώρα. Για να σωθεί η χώρα πρέπει να έχουμε έσοδα και εκτέλεση του προϋπολογισμού» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Πάντως, στην περίπτωση που αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες το 2012, θα αυξηθεί σημαντικά το τέλος ακινήτων, επιβαρύνοντας εκ νέου όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Πέραν του τέλους ακινήτων, θα υπάρξουν αυξήσεις σε μία σειρά από φόρους και τέλη ακινήτων που είναι συνδεδεμένα με τις αντικειμενικές αξίες.
Πάντως, από το 2013 αναμένεται το τέλος ακινήτων να αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Δηλαδή ο φόρος θα γίνει μόνιμος, ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ή μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των εφοριών.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου