Αναζητείται μισθωτής για το King George

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αναζητείται μισθωτής για το King George


Στην αναζήτηση λύσης για τη μίσθωση του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα, μετά τη λύση της μίσθωσης με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, βρίσκεται η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, Eurobank. Παρά το γεγονός ότι η σύμβαση με τον ξενοδοχειακό όμιλο έληγε το 2031, αποφασίστηκε το «βελούδινο» διαζύγιο, 20 χρόνια νωρίτερα. Η πτώση της τουριστικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας και τα συνεχή επεισόδια που γίνονται στο Σύνταγμα, είναι μια από τις βασικές αιτίες της αποχώρησης ενός μεγάλου ξενοδοχείου, του ενός από τα τρία σημαντικά συγκροτήματα που βρίσκονται στην περιοχή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Eurobank αναζητά νέο διαχειριστή του ξενοδοχείου και μέχρι να βρεθεί θα συνεχίσει ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη να το λειτουργεί. Δεν αποκλείεται, πάντως, να γίνει η έκπληξη και να παραμείνει το σημερινό καθεστώς με διαφορετικούς όμως όρους. Λέγεται ότι οι δύο πλευρές θα ξανακαθίσουν στον τραπέζι προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις για το μίσθωμα και άλλους όρους που υπάρχουν, ώστε αν βρεθεί λύση να υπογραφεί νέα σύμβαση.

Άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για δίαυλο επικοινωνίας με το γειτονικό ξενοδοχείο, το Μεγάλη Βρετανία και την ιδιοκτήτρια Λάμψα μήπως ενδιαφέρεται να αναλάβει και το King George. Ωστόσο, η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο μάλλον απογοητεύει όσους θέλουν να επενδύσουν στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πολλά ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ενώ κάποιες φήμες κάνουν λόγο και για διερευνητικές προσπάθειες πώλησης του Athens Plaza με ένα ποσό πάνω από €150 εκατ.


ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου