Τι θα δώσουν, τελικά;

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τι θα δώσουν, τελικά;

Ακόμα και περιοχές που παλιά ήταν σοκάκια και σήμερα πάρκα θα επιστραφούν στα ευαγή ιδρύματα των μειονοτήτων, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου στην Τουρκία, αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Η «Βατάν» γράφει ότι μεταξύ των ακινήτων που θα επιστραφούν στις μειονότητες είναι και ακίνητα στην περιοχή Χάσκιοϊ, μια από τις πιο παλιές περιοχές της Πόλης.
Όμως, σημειώνεται, πολλά από αυτά σήμερα πλέον δεν υπάρχουν ή έχουν κατασκευαστεί άλλα στη θέση τους και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αίνιγμα πώς θα βρεθεί λύση. Στην περιοχή υπάρχουν ρωμαίικα, εβραϊκά και αρμενικά ακίνητα, όπου κατασκευάστηκαν δρόμοι και πάρκα. Στην ίδια περιοχή υπάρχουν καφετερίες, οικόπεδα, καταστήματα ακόμα και νυχτερινό κέντρο, που ανήκουν στο Ευαγές Ιδρυμα (Βακούφικο) της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής. Τώρα είναι άγνωστο πώς θα επιλυθεί το θέμα, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής έχει παραχωρηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στους Ρουμάνους και Μολδαβούς Ορθοδόξους που ζουν στην περιοχή. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευαγούς Ιδρύματος της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, Σταύρος Βασιλειάδης είπε ότι ο αριθμός των ακινήτων είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο νομίζουν και ότι είναι ο μοναδικός Ρωμιός που έμεινε στην περιοχή. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν 65 ακίνητα για τα οποία έχουν στοιχεία, που θα πρέπει να επιστραφούν. 

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου