Oι τιμές των ακινήτων μειώνονται... στην Κίνα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Oι τιμές των ακινήτων μειώνονται... στην Κίνα


Διπλασιάστηκε τον Οκτώβριο ο αριθμός των μεγάλων κινεζικών πόλεων, στις οποίες καταγράφεται μείωση των τιμών των κατοικιών, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κυβέρνηση, μια ένδειξη ότι αποδίδουν οι κυβερνητικές προσπάθειες για συγκράτηση της συνεχόμενης αύξησης που σημειώνουν οι τιμές ακινήτων στην Κίνα.
Οι τιμές των νέων κατοικιών υποχώρησαν τον Οκτώβριο σε 34 από τις 70 κινεζικές πόλεις που παρακολουθούνται από την Κυβέρνηση σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η κινεζική στατιστική Υπηρεσία.
Το Σεπτέμβριο οι τιμές ακινήτων είχαν υποχωρήσει σε 17 πόλεις. Οι νέες τιμές κατοικιών σε άλλες 20 πόλεις παρέμειναν σταθερές τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο, ενώ σε μόλις 16 πόλεις σημειώθηκε αύξηση των τιμών σε μηνιαία βάση, σε σύγκριση με 24 πόλεις το Σεπτέμβριο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Διογκούμενων τιμών των ακινήτων αποτελούν σημαντική πηγή των επίσημων και ανησυχίες των καταναλωτών στην Κίνα, με κόστος στέγασης αυξάνεται μακριά από πολλούς ανθρώπους και απειλεί να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή στη χώρα πάνω από 1,3 δισ. ευρώ.

Οι διογκούμενες τιμές των ακινήτων αποτελούν σημαντική πηγή ανησυχίας για τους Κινέζους αξιωματούχους και καταναλωτές στην Κίνα, με το κόστος στέγασης να αυξάνεται σε επίπεδα δυσβάστακτα για πολλούς ανθρώπους, απειλώντας να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή σε μια χώρα με πληθυσμό πέρα του 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει από τον περασμένο έτος μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στη μείωση των τιμών, όπως είναι η απαγόρευση αγοράς δεύτερης κατοικίας σε ορισμένες πόλεις, αύξηση της ελάχιστης προκαταβολής και εισαγωγή φόρων ακινήτων.

Την ίδια στιγμή, οι εργολάβοι έχουν πληγεί από την έλλειψη κονδυλίων μετά την ενέργεια της Κυβέρνησης να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού και να περιορίσει τον τραπεζικό δανεισμό για να χαλιναγωγήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό και να οδηγήσει τις τιμές των ακινήτων στα φυσιολογικά επίπεδα.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου