Ελληνικό: έρχεται ο διαγωνισμός για το μεγαλύτερο "φιλέτο" της Ευρώπης

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ελληνικό: έρχεται ο διαγωνισμός για το μεγαλύτερο "φιλέτο" της Ευρώπης


Μέσα στο Δεκέμβριο, αναμένεται να προκηρυχθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή επενδυτή, για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, συνολικής έκτασης 6.320.000 τ.μ..
Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 5 δισ. ευρώ, που θα υλοποιηθεί με ορίζοντα 10ετίας. Αυτό περιέγραψαν χθες στη συνεδρίαση του διοκητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), οι σύμβουλοι του Δημοσίου για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, Hills International. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, η παρουσίαση του συμβούλου φαίνεται ότι μάλλον ικανοποίησε τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο σύμβουλος έχει συμμετάσχει σε δύο αντίστοιχα έργα αξιοποίησης ακινήτων στο εξωτερικό, τα οποία μάλιστα αφορούσαν εκτάσεις ακόμα μεγαλύτερης από εκείνη του Ελληνικού. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, η διαδικασία επιλογής επενδυτή θα είναι αντίστοιχη με εκείνη που πραγματοποίηθηκε και για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων και θα διαρκέσει γύρω στους 7 μήνες. Συγκεκριμένα, στις αρχές Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσιοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια το ΤΑΙΠΕΔ μαζί με τους συμβούλους του Δημοσίου θα αξιολογήσουν τους ενδιαφερόμενους και όσοι προεπιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν τις τελικές τους προσφορές τους. Η ανάδειξη του αναδόχου εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του καλοκαιριού και τότε θα υπογραφεί και η σχετική σύμβαση στο β' εξάμηνο του 2012.
Σύμφωνα με τους συμβούλους του έργου, όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο Ελληνικό οι χρήσεις γης, θα συμπεριλάβουν, οπωσδήποτε οικιστική ανάπτυξη, κτίρια δημόσιας χρήσης, εμπορικά κέντρα κλπ. Ωστόσο, η εξειδίκευση του σχεδίου θα γίνει μετά την επιλογή του επενδυτή και εκτιμάται στα 3 χρόνια, οπότε και οι εργασίες κατασκευής δεν αναμένονται να ξεκινήσουν πριν από το 2015. 

buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου