Μείωση στα τέλη σύνδεσης φυσικού αερίου ζητεί η ΡΑΕ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μείωση στα τέλη σύνδεσης φυσικού αερίου ζητεί η ΡΑΕ


Πολλές καταγγγελίες και παράπονα για το κόστος των συνδέσεων υποψήφων καταναλωτών της Εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ Αττικής), έχει δεχθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), όταν η απόσταση από τη σύνδεση υπερβαίνει τα 25 μέτρα από το υπάρχον δίκτυο και απαιτείται επέκταση του δικτύου διανομής.Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Δρ. Νίκος Βασιλάκος, απέστειλε επιστολή-παρέμβαση προς τον Γενικό Διευθυντή της ΕΠΑ Αττικής κ. Χρ. Μπαλάσκα, προκειμένου να μειώσει τις χρεώσεις για τις νέες συνδέσεις καταναλωτών στο δίκτυο.
Οπως, επισημαίνει η ΡΑΕ, οι καταναλωτές καλούνται να επωμιστούν το συνολικό κόστος των συνδέσεων υποψήφιων καταναλωτών, όταν η απόσταση για τη σύνδεση υπερβαίνει τα 25 μέτρα από το υπάρχον δίκτυο και απαιτείται επέκταση του δικτύου διανομής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αναφέρει η ΡΑΕ, οι καταναλωτές καλούνται να επωμιστούν το συνολικό κόστος της επέκτασης του δικτύου, το οποίο όμως αποτελεί βασική δραστηριότητα της ΕΠΑ. Για το λόγο αυτό, ζητεί από την ΕΠΑ Αττικής να επανεξετάσει την μέθοδο υπολογισμού των τελών σύνδεσης καθώς σημειώνει ότι με την προτεινόμενη από την ΕΠΑ Αττικής μεθοδολογία, τυχόν επιχειρηματικός κίνδυνος που απορρέει από την επέκταση του δικτύου σε μία νέα περιοχή μετακυλίεται εξ ολοκλήρου στον καταναλωτή, ενώ αντίθετα οι σχετικές διατάξεις της ’δειας Δαινομής υπαγορεύουν την αξιολόγηση, τη διαχείριση και ανάληψη μέρους του κινύνδου αυτού από την ΕΠΑ.

buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου