Απλοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Απλοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας


Απλοποιείται η περιβαλλοντική νομοθεσία σύμφωνα με το νέο νόμο που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με βάση τη νέα νομοθεσία, μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Για παράδειγμα θα υπάρχει κατάργηση των συνυπογραφών των Υπουργών για έργα που αδειοδοτούνται από το ίδιο το Κράτος. 
Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής, έργα μικρού μεγέθους ή που έχουν ήπιες δραστηριότητες δεν θα απαιτούν, πλέον, περιβαλλοντική αδειοδότηση. 

Επίσης, έχουμε απαλλαγή από τη διαδικασία των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων και των δραστηριοτήτων που έχουν τοπικές μόνο επιπτώσεις στο περιβάλλον, όπως μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, βιοτεχνίες, βιομηχανίες χαμηλής όχλησης, επαγγελματικά εργαστήρια της πόλης, μικρά εργοστάσια σε βιομηχανικές περιοχές και μικρά ξενοδοχεία εντός σχεδίου πόλεως. 

Αρκετές περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν όμως ότι η απλοποίηση της νομοθεσίας θα οδηγήσει σε ολοένα και μεγαλύτερη επιβάρυνση στο περιβάλλον της χώρας. 

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου