Έσοδα στο Επικουρικό από πλειστηριασμούς ακινήτων

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Έσοδα στο Επικουρικό από πλειστηριασμούς ακινήτων

Περί τα 90 ακίνητα ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, έχει βγάλει στο «σφυρί» το Επικουρικό Κεφάλαιο κλάδου Αυτοκινήτων, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά του.
Με βάσει τις τιμές εκκίνησης για τους πλειστηριασμούς που θα ακολουθήσουν, η διοίκηση του Επικουρικού υπολογίζει ότι θα εισπράξει πάνω από 90 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση βέβαια θα υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των αγοραστών, σε μια περίοδο κατά την οποία -λόγω της κρίσης- η ζήτηση των ακινήτων είναι περιορισμένη και το real estate έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση.
Τα εν λόγω ακίνητα, διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα ή και κτίρια, βρίσκονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, το Αγρίνιο, την Πάτρα, τη Λάρισα, την Ιθάκη και την Ερέτρια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου, ο επόμενος πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 8 Δεκεμβρίου και στο πλαίσιο αυτού θα επιχειρηθεί η πώληση περισσότερων από 20 ακινήτων.
Φέτος, το Επικουρικό έχει προγραμματίσει συνολικά 4 πλειστηριασμούς και το 2010 εκτέλεσε μόλις δύο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι όσο καλά κι αν πάνε οι προσπάθειες που καταβάλλει μέσω των πλειστηριασμών, τα οικονομικά του προβλήματα δεν πρόκειται να «θεραπευθούν», καθότι, όπως είναι γνωστό, οι υποχρεώσεις του ταμείου του αγγίζουν πια τα 700 εκατ. ευρώ και οι αποζημιώσεις καταβάλλονται με καθυστέρηση τριών ετών!

insuranceworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου