Η καθυστέρηση έκδοσης εγγυητικών απειλεί με έκπτωση από έργα πολλούς εργολήπτες

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η καθυστέρηση έκδοσης εγγυητικών απειλεί με έκπτωση από έργα πολλούς εργολήπτες


Με απειλή έκπτωσης από έργα, τα οποία έχουν κατακυρωθεί στο όνομά τους, κινδυνεύουν πολλοί εργολήπτες, εξαιτίας της απόφασης του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ να εγκρίνει η Διοικούσα Επιτροπή τις εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης πέραν του ποσού των 60.000 ευρώ.
Η διαδικασία αυτή σύμφωνα με τον ΣΑΤΕ, προκαλεί, μοιραία, καθυστέρηση περί τις δύο εβδομάδες στην έκδοση των εγγυητικών επιστολών, όσος είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την ημέρα πρόσκλησης του εργολήπτη ως την κατάθεσή τους και την υπογραφή της σύμβασης. Πέραν αυτής της προθεσμίας, οι αναθέτουσες αρχές, κατά το νόμο, κινούν την διαδικασία έκπτωσης.
Αυτά επισημαίνονται σε έγγραφο του ΣΑΤΕ προς τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής των Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ Ιωάννη Γαμβρίλη, ζητώντας να κινείται η διαδικασία προέγκρισης έκδοσης των εγγυητικών επιστολών με βάση την απόφαση έγκρισης του πρακτικού του διαγωνισμού από την προϊσταμένη αρχή, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χάνονται έργα για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους από εργολήπτες, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον κλάδο.

buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου