6η Επιστημονική συνάντηση για το περιβάλλον

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

6η Επιστημονική συνάντηση για το περιβάλλον


«Δασικά Οικοσυστήματα, περιβαλλοντικές, παραγωγικές, κοινωνικές και πολιτιστικές λειτουργίες τους στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης» είναι το θέμα της Επιστημονικής Συνάντησης Νέων που διοργανώνει η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, το Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ερευνητική Ομάδα Χερσαίας Οικολογίας του Τομέα Οικολογίας του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και τη ΜΚΟ WWF.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη (Αίθουσα Εκδηλώσεων) την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10:30 έως 17.00, απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από τις Περιβαλλοντικές Ομάδες των σχολείων οι εργασίες που υλοποιήθηκαν στο παρελθόν, ή που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά το τρέχον σχολικό έτος, στο πλαίσιο προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω εργασίες θα κινηθούν στις παρακάτω θεματικές περιοχές:

- Αστικό και περιαστικό πράσινο
- Τύποι δασών και διαχείρισή τους
- Περιβαλλοντικές, παραγωγικές, κοινωνικές και πολιτιστικές λειτουργίες του δά-σους
- Κίνδυνοι των δασών από πυρκαγιές, υπερυλοτόμηση, υπερβόσκηση, καταπάτηση και κλιματικές αλλαγές
- Μέτρα προστασίας και ανάπτυξης των δασών
- Αειφόρος διαχείριση των δασών
- Εικαστικές δράσεις των μαθητών με πηγή έμπνευσης το δάσος
- Ρόλος του σύγχρονου σχολείου προς την κατεύθυνση επίλυσης των Περιβαλλο-ντικών Προβλημάτων που σχετίζονται με το δάσος 

Η συνάντηση θα οργανωθεί:
α) γύρω από βιωματικά εργαστήρια και 
β) σύντομες θεωρητικές εισηγήσεις εκπροσώπων των φορέων που συνδιοργανώ-νουν την εκδήλωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210-6685715 (κα Ζωή Ρου-χωτά).

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου