«Μακεδονία Παλλάς»: ξεκινά η διαδικασία για νέο μισθωτή

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Μακεδονία Παλλάς»: ξεκινά η διαδικασία για νέο μισθωτή


Στην επόμενη φάση για την αναζήτηση νέου μισθωτή στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», προχωρά το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, στο οποίο ανήκει το ακίνητο. Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος προκηρύσσει από σήμερα 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2011, ανοικτή διαδικασία για την πρόσληψη Συμβούλου με σκοπό την εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης και σύνταξης των απαραίτητων διαγωνιστικών τευχών, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο και την εύρεση νέου μισθωτή λόγω επικείμενης αποχώρησης του υπάρχοντος.
Η αξιοποίηση του ακινήτου αφορά στην παραχώρηση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του κτηρίου, μέσω της μακροχρόνιας εκμίσθωσής του με τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και όλες τις ειδικές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Όπως αναφέρεται το σημερινό ετήσιο μίσθωμα από 27/02/2011 έως 26/02/2012 ανέρχεται στο ποσό των 3.470.975,54 ευρώ, ενώ η μισθώτρια εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΤΕ» κατήγγειλε τη μίσθωση από τις 13/10/2011 και στις 13/1/2012 το ακίνητο παραδίδεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. «Ως εκ τούτου, επιβάλλεται η αξιοποίηση του, προκειμένου το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να μην έχει απώλεια εσόδων, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι το ετήσιο εισόδημα υπέρ του Ιδρύματος μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 3.000.000,00 ευρώ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το αντικείμενο του έργου που ορίζεται χρονικά σε δύο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, συνίσταται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικής και Στέγασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την παραλαβή του κτηρίου από τον υφιστάμενο μισθωτή, την απαιτούμενη καταγραφή, την εκπόνηση της μελέτης αξιοποίησης και υπολογισμού της εμπορικής και μισθωτικής αξίας του κτηρίου, τη σύνταξη των απαραίτητων τευχών Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, αλλά και την υποστήριξη στο σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εύρεση μισθωτή.
Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στη συνέχεια μπορούν να συμμετάσχουν μόνο τα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, που έχουν την καταστατική τους έδρα ή την κύρια εγκατάστασή τους στο εσωτερικό της ΕΕ. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν.3863/2010 οι συμμετέχοντες μέχρι και την ημερομηνία ανακοίνωσης του διαγωνισμού, πρέπει να έχουν εγγραφεί στον Πίνακα Επιλογής Εταιριών Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων των Φ.Κ.Α. της ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ, και να έχουν λάβει πιστοποίηση για τις κατηγορίες παροχής υπηρεσιών: Αξιοποίηση Ακινήτων, Εκτίμηση και Μεσολάβηση. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο http://www.ika.gr/gr/infopages/supplies/techpro.cfm.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου