Helexpo: Δύο τα σενάρια για την αξιοποίηση των ακινήτων της

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Helexpo: Δύο τα σενάρια για την αξιοποίηση των ακινήτων της


Σενάριο μεταβίβασης των ακινήτων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Helexpo Palace στο Μαρούσι Αττικής στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιλαμβάνει η περατωθείσα μελέτη της Helexpo Α.Ε. με στόχο την κατάρτιση στρατηγικής για την προσέλκυση διεθνούς στρατηγικού εταίρου.
Η μελέτη προδιαγράφει δύο επιλογές ανάπτυξης, από τις οποίες η πρώτη χαρακτηρίζεται ως «ολοκληρωτική παρέμβαση» και εκτός από την παραπάνω μεταβίβαση περιλαμβάνει τα εξής: α) Τη συγχώνευση διά απορροφήσεως της ΔΕΘ Α.Ε. από την HELEXPO A.E. β) Τη μακροχρόνια μίσθωση (τριάντα έτη) του ακινήτου και των υπερκειμένων κτιρίων στην απορροφούσα εταιρεία HELEXPO A.E. για τη διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων εκδηλώσεων, καθώς και για την εκμετάλλευση των χώρων στάθμευσης και λοιπών κτιρίων. γ) Την επαναδιατύπωση των όρων και των προϋποθέσεων για την ιδιωτικοποίηση της HELEXPO A.E. (ποσοστό που θα διατεθεί, ανάληψη μάνατζμεντ από ιδιώτες κ.λπ.). δ) Τη ρύθμιση των θεμάτων πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο θα μεταταχθεί υποχρεωτικά, βάσει των άμεσων επιχειρησιακών και λειτουργικών αναγκών. ε) Ολα τα περιουσιακά στοιχεία και δικαιώματα, ενοχικά και εμπράγματα, της εταιρείας που απορροφάται, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως και χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε άλλης διατυπώσεως, με την ολοκλήρωση της συγχώνευσής της, στην απορροφούσα HELEXPO A.E.

Η δεύτερη επιλογή της μελέτης, που χαρακτηρίζεται «μερική παρέμβαση», προβλέπει την αναθεώρηση όρων των συμβάσεων μεταξύ ΔΕΘ Α.Ε. και HELEXPO A.E. για τη διάρκεια μίσθωσης (επέκταση), το ύψος μισθώματος (μείωση), απαλοιφή επιβάρυνσης επισκευών - μετατροπών εκθεσιακών υποδομών, απαλοιφή δεσμεύσεων ως προς τη διοργάνωση εκθέσεων στο Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών, εκτός Θεσσαλονίκης και στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή B' Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου