Ώρα κρίσης για το Τάε Κβο Ντο

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ώρα κρίσης για το Τάε Κβο Ντο


Ενας από τους πιο πολυσυζητημένους διαγωνισμούς, ο οποίος μάλιστα έχει ακυρωθεί και έχει επαναπροκηρυχθεί ουκ ολίγες φορές την τελευταία πενταετία θα βρεθεί στο επίκεντρο αύριο 30 Νοεμβρίου. Ειδικότερα- αύριο και εκτός απροόπτου φυσικά- κατατίθενται οι προσφορές για τον διαγωνισμό της μετατροπής των εγκαταστάσεων του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο σε μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο.
Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο αριθμός των ενδιαφερομένων που έχει λάβει μέχρι στιγμής τα τεύχη του διαγωνισμού είναι διψήφιος- καμιά... εικοσαριά υπολογίζονται- χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι όλοι θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες. Πάντως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό έχουν ήδη γνωστοποιήσει με επίσημη ανακοίνωση τους η Aegean Airlines και η Ιονική Ξενοδοχειακή (ιδιοκτήτρια του Hilton) οι οποίες φέρονται να έχουν συστήσει κοινό σχήμα με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία (συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη), Ιntercontinental (συμφερόντων Δάκη Ιωάννου) και Metropolitan (συμφερόντων του ομίλου Χανδρή).

Η αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου έχει μετατεθεί χρονικά πολλές φορές, με τους προηγούμενους διαγωνισμούς να έχουν ακυρωθεί και ήδη αυτόν που ''τρέχει'' να έχει λάβει επίσης παρατάσεις λόγω ακριβώς της συγκυρίας.

O διαγωνισμός του Τάε Κβο Ντο έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για το συνεδριακό τουρισμό της Αθήνας, ο οποίος έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα, όπως φάνηκε και από τις εκκλήσεις του δημάρχου κ. Γ. Καμίνη την περασμένη εβδομάδα μετά τις ακυρώσεις των συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Επισημαίνεται εδώ ότι και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) κρούει ως προς το τελευταίο τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο αριθμός των διοργανώσεων που προγραμματίζονται το 2012 καταγράφει ήδη μείωση 50% σε σχέση με το 2011, χρονιά που επίσης είχε παρατηρηθεί κάμψη 20-30%, σε σύγκριση με τη διετία 2008 και 2009.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου