Στου Κεράνη μετακομίζει το ΥΠΟΙΚ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στου Κεράνη μετακομίζει το ΥΠΟΙΚ


Mετά το υπουργείο Περιβάλλοντος, το υπουργείο Πολιτισμού, τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας που ποτέ δε μετακόμισαν στη λεωφόρο Θηβών, τώρα ήλθε η ώρα του υπουργείου Οικονομικών να μετακομίσει στο πολυσυζητημένο πρώην κτίριο του Κεράνη, το οποίο παραμένει σε αχρησία για πάνω από μία δεκαετία. 
Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ήδη έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση από τον κ. Π. Οικονόμου, ο οποίος ζητεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου την παραχώρηση του ακινήτου για την στέγαση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Ηδη για το εν λόγω ακίνητο υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις με το σκεπτικό ότι η περιοχή δεν καλύπτεται επαρκώς από μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το εν λόγω ακίνητο αγοράσθηκε από το ελληνικό Δημόσιο έναντι 11,9 δισ. δραχμών ή €35 εκατ. και το 1998 ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε ανακοινώσει ότι σε 18 μήνες το κτίριο θα ανακατασκευαζόταν και θα στέγαζε τις υπηρεσίες του υπουργείου. Το κτίριο επιφάνειας 45.000 τ.μ. κόστισε €50 εκατ. και κανένα υπουργείο δεν έχει μεταφερθεί εκεί λόγω των αντιδράσεων που προέκυψαν όταν ανακοινώθηκαν τα σχέδια μετακομίσεων.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου