Από τη Κρήτη ξεκινά η Jessica

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Από τη Κρήτη ξεκινά η Jessica

Από την περιφέρεια της Κρήτης θα ξεκινήσει η δράση των ανακυκλούμενων κεφαλαίων για την χρηματοδότηση έργων αστικών αναπλάσεων μέσω του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Jessica.
Η σχετική σύμβαση που υπογράφτηκε από τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Π. Σακελλάρη και τον περιφερειάρχη Κρήτης κ Σ. Αρναουτάκη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοίδη, αφορά έργα ύψους €15 εκατ. που θα υλοποιηθούν την επόμενη τετραετία. 

Οι επενδύσεις στην Κρήτη, που είναι η πρώτη Περιφέρεια για την οποία υπογράφεται σύμβαση χρηματοδότησης, θα περιλαμβάνουν έργα αστικής Ανάπτυξης στους τομείς: αναβάθμιση υποβαθμισμένες αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα Ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, κλπ. Στο χρηματοδοτικό σχήμα συμμετέχουν, επίσης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Μέσω του ταμείου Jessica θα διατεθούν συνολικά €258 εκατ. για επενδύσεις σε ελληνικές αστικές περιοχές. Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλάρης, σύντομα θα υπογραφούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, με την Περιφέρεια Αττικής να δεσμεύει €50 εκατ. και την Στερεά Ελλάδα άλλα €40 εκατ.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου