ΣΟΕΒΕ: Επιστολή προς το ΥΠΟΙΚ για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΕΒΕ: Επιστολή προς το ΥΠΟΙΚ για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών


Το αίτημά του να μην υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών εξέφρασε με επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών ο Σύνδεσμος Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος (ΣΟΕΒΕ), τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων και θα λειτουργήσει ανασταλτικά για οποιαδήποτε αγοραπωλησία .
Συγκεκριμένα, ο ΣΟΕΒΕ με την επιστολή του τονίζει ότι σε καμία περίπτωση αυτή τη περίοδο δεν μπορεί να γίνει αύξηση των αντικειμενικών άξιων, «αφού θεωρούμε ότι η αγορά δεν θα αντέξει μέσα σε ένα χρόνο και δεύτερη αύξηση, ενώ κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει υπέρογκα την μέση ελληνική οικογένεια με επιπλέον άμεσους και έμμεσους φόρους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δυσμενείς συνέπειες στην πρόοδο και στην παραγωγή, αφού η υπόθεση σπίτι για τον νεοέλληνα κινδυνεύει να γίνει όνειρο απατηλό».
Επιπλέον, ο ΣΟΕΒΕ σημειώνει ότι «εκτός από την φορολογική επιβάρυνση που θα προκύψει στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα επηρεαστούν αρνητικά και οι φορολογίες κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών καθώς και τα έξοδα συμβολαίων, παραστάσεις δικηγόρων, μετεγγραφές συμβολαίων σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια κλπ».
Τέλος, η επιστολή τονίζει ότι «η αύξηση εσόδων για το κράτος και κίνηση στην αγορά των ακίνητων μπορεί να υπάρξει μόνο με τις μειώσεις των φορών, τις μειώσεις των αντικειμενικών άξιων, τη μείωση του Φ.Π.Α και των εξόδων μεταβίβασης. Μόνο με τέτοια μέτρα θα δοθεί ώθηση για να ξαναλειτουργήσει η οικονομία και ο κατασκευαστικός κλάδος».

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου