Τα θέρετρα των Γαλλικών Αλπεων παραμένουν ελκυστικά

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τα θέρετρα των Γαλλικών Αλπεων παραμένουν ελκυστικά


Υγιή εικόνα παρουσιάζει η αγορά κατοικίας των Γαλλικών Αλπεων εν όψει της χειμερινής περιόδου που βρίσκεται προ των πυλών, αναφέρουν εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων και μεσιτικά γραφεία, που κάνουν λόγο για ανοδική πορεία της ζήτησης, των πωλήσεων και των τιμών. Η ζήτηση για την απόκτηση εξοχικού σε κάποιο από τα χειμερινά θέρετρα των Αλπεων είναι υψηλή, τόσο από αγοραστές του εξωτερικού όσο και από Γάλλους και συγκεκριμένα οικογένειες και νεαρούς επαγγελματίες. Σύμφωνα με το βρετανικό γραφείο της MGM French Properties, μιας από τις εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων με παρουσία δεκαετιών στην αγορά των Αλπεων, οι πωλήσεις εξοχικών κατοικιών προς Βρετανούς κατά το διάστημα από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Αυγούστου έχουν ήδη αγγίξει τον αριθμό των πωλήσεων κατά το σύνολο του 2010. Εντονο είναι το ενδιαφέρον και των επενδυτών, που πλέον συνειδητοποιούν ότι μια εξοχική κατοικία σε περιοχές υψηλού προφίλ, όπως ορισμένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά θέρετρα σκι, προσφέρει μεγαλύτερες αποδόσεις απ' ό,τι οι μετοχές.

Οπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς, ύστερα από δύο χρόνια, οι αγοραστές έχουν επιστρέψει στην αγορά και οι τιμές έχουν ενισχυθεί κατά 6% τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με την MGM Properties, η μέση τιμή πώλησης που προσφέρει η ίδια για ακίνητά της στις Γαλλικές Αλπεις διαμορφώνεται σήμερα σε 470.000 ευρώ, έναντι 390.000 ευρώ που ίσχυε πριν από ένα χρόνο.

Πρόσφατα, η Knight Frank, μια διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων, λάνσαρε τον πρώτο δείκτη τιμών ακινήτων σε χειμερινά παραθεριστικά θέρετρα, από τον οποίο προέκυψε ότι η γαλλική πόλη της Megeve σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών, με ποσοστό 4,3% κατά το 12μηνο έως τον Ιούνιο του 2011. Ωστόσο, οι τιμές παραμένουν 4% - 6% χαμηλότερα σε σχέση με το 2008. Σε κάθε περίπτωση, ο αντίκτυπος της παγκόσμιας ύφεσης πρωτοέγινε αντιληπτός από τα χειμερινά θέρετρα το 2009. Ωστόσο, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η μέση ετήσια άνοδος των τιμών στην Ευρώπη διαμορφώθηκε σε 1,7%, έναντι υποχώρησης της τάξεως του 3% στη Β. Αμερική κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου