Χρ. Σκούρτης προς Βενιζέλο: Στρεβλές οι αντικειμενικές στην Κέρκυρα

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Χρ. Σκούρτης προς Βενιζέλο: Στρεβλές οι αντικειμενικές στην Κέρκυρα


Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε ο Χρ. Σκούρτης, με την οποία του επισημαίνει τις αδικαιολόγητες υψηλές τιμές των αντικειμενικών αξιών στο νομό μας και ζητά την παρέμβαση του για την διόρθωση της στρέβλωσης αυτής.
Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η επιβολή του Ειδικού Τέλους επί των ακινήτων ανέδειξε στην Κέρκυρα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, το οποίο σχετίζεται με τις απαράδεκτα υψηλές αντικειμενικές αξίες στο νομό μας, τόσο στα ακίνητα εντός σχεδίου πόλεως, όσο και στους οικισμούς, πρόβλημα που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση στους συμπολίτες μας, οδηγώντας τους στην απόγνωση.
Η περιφέρεια ζητά παρέμβαση ώστε να διορθωθεί η άδικη αυτή στρέβλωση, το αποτέλεσμα της οποίας υφίσταται ο Κερκυραίος πολίτης: «Οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα είναι απόρροια των αποφάσεων που έλαβε, το έτος 2007, η κατά νόμο αρμόδια Επιτροπή υπό την Προεδρεία του Προϊστάμενου της ΔΥΟ και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΚΕΔ, του ΤΕΕ, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή, σε συνεκτίμησε στην απόφαση της, τις αλλαγές που έχουν επέλθει κατά την περίοδο 2000-2007 στα οικονομικά δεδομένα της περιοχής μας, όπως το κατά κεφαλή ΑΕΠ του νομού. 
Στοιχεία τα οποία βεβαιώνουν την επιδείνωση των οικονομικών δεδομένων στην περιοχή μας και τα οποία δεν δικαιολογούν τις υψηλές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, συγκρινόμενες μάλιστα με τις αντικειμενικές αξίες άλλων περιοχών οι οποίες διαθέτουν πολύ καλύτερα κατά κεφαλή οικονομικά στοιχεία. 
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι, η πλειοψηφία των συμπολιτών μας και κυρίως οι ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις, να αδυνατούν να καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος επί των ακινήτων, το οποίο, επαναλαμβάνω, είναι διπλάσιο και τριπλάσιο, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας μας.
Την ίδια στιγμή ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός κόσμος της Κέρκυρας, ζητά να επανακαθορισθούν οι τιμές, φοβούμενος ότι σε μια επικείμενη αύξηση οι αντικειμενικές αξίες θα φθάσουν σε εξωπραγματικά για την Κέρκυρα δεδομένα».

corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου