Οριστικό λουκέτο στο Μακεδονία Παλλάς

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οριστικό λουκέτο στο Μακεδονία Παλλάς


Σοκ στον ελληνικό τουρισμό και τον ξενοδοχειακό κλάδο, αποτελεί η οριστική απόφαση του ομίλου Δασκαλαντωνάκη να βάλει λουκέτο στο Μακεδονία Παλλάς, ένα ιστορικό ξενοδοχείο που έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες. 
Με μια λιτή ανακοίνωση της ”Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ”, που ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Νικολάου Δασκαλαντωνάκη τονίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου 2011, το ιστορικό ξενοδοχείο κατεβάζει ρολά: «Αφού σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρία μας σταματά να λειτουργεί το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στις 27/12/2011. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Η εταιρεία που διαχειριζόταν επί 16 χρόνια το ξενοδοχείο, το αφήνει στα χέρια του ιδιοκτήτη, του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, το οποίο σε μια δύσκολη συγκυρία θα κληθεί να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό με στόχο την εξεύρεση του νέου ενοικιαστή για τα επόμενα χρόνια. Μέχρι να βρεθεί, όμως, διαχειριστής το ταμείο θα χάσει εκτατοντάδες χιλιάδες ευρώ ενώ μένουν στο δρόμο 120 εργαζόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη είχε τονίσει:

Η εταιρεία μας επί δεκαέξι χρόνια λειτουργεί το ξενοδοχείο “MAΚEDONIA PALACE” με συνέπεια, έχοντας καταβάλει για μισθώματα του ξενοδοχείου συνολικά από το 1995 έως και σήμερα το ποσό των σαράντα επτά εκατομμυρίων ευρώ (€47.000.000).

Η εταιρεία μας έως και το έτος 2010 έχει επιπρόσθετα πραγματοποιήσει στο ξενοδοχείο “MAΚEDONIA PALACE”, τεράστιες επενδύσεις, συνολικού ύψους €26.604.377, μεγάλο μέρος των οποίων παραμένει σήμερα αναπόσβεστο, αυξάνοντας σημαντικά την εμπορική αξία του ακινήτου.

Η εταιρεία μας στις 13 Οκτωβρίου 2011 με μεγάλη της λύπη αναγκάστηκε να προβεί στην καταγγελία της σύμβασης του ξενοδοχείου “MAΚEDONIA PALACE”, λόγω της μεγάλης και συνεχούς αδιαλλαξίας της Διοίκησης του ΙΚΑ να αναπροσαρμόσει το μίσθωμα του ξενοδοχείου, όπως επιτάσσουν οι σημερινές και παγκοσμίως γνωστές οικονομικές συνθήκες της αγοράς και παρά τις υποδείξεις του Δημοσίου για μείωση των μισθωμάτων των ακινήτων ιδιοκτησίας Δημοσίου (Ν. 3996/2011).

Θα πρέπει να επισημανθεί, πάντως, ότι ο συγκεκριμένος όμιλος πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φύγει και από το ξενοδοχείο King George το οποίο ανήκει στον όμιλο Eurobank.

Επίσης, το γεγονός ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα αποδεικνύεται και από τα πωλητήρια που έχουν μπει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα τουλάχιστον 18 μεγάλες μονάδες πωλούνται στο διαδίκτυο ενώ υπάρχουν πεντάστερα ξενοδοχεία που έχουν ρίξει τις τιμές ακόμη και στα €85 την ημέρα.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου