Θέλετε να μειώσετε το ενοίκιο; Έρχονται οι επιτροπές μειώσεων

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Θέλετε να μειώσετε το ενοίκιο; Έρχονται οι επιτροπές μειώσεων


Σε ειδικές επιτροπές που συγκροτούνται στις περιφέρειες (όπως προβλέπει ο νόμος 4013/2011 του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας), θα μπορούν να προσφεύγουν οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων, εφόσον δεν τα βρίσκουν ως προς το ύψος των μειώσεων των ενοικίων.
Ο νεοσύστατος θεσμός των επιτροπών διακανονισμού, έρχεται να φέρει ανάσα σε πολλούς ενοικιαστές καταστημάτων και γραφείων καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον δικαστικά έξοδα, αφού οι επιτροπές αυτές, θα αποτελούνται από εκπροσώπους ιδιοκτητών και μισθωτών και ένα δικαστικό ως πρόεδρο. Οι επιτροπές αυτές, θα επιδιώκουν έναν φιλικό διακανονισμό ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα και από τις δύο πλευρές, τότε οι επιτροπές θα συντάσσουν πρακτικό, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται στα δικαστήρια. 
Σήμερα, η πρώτη επιτροπή που έχει συγκροτηθεί είναι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες είναι ακόμα στη φάση της σύστασής του. 
Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις περιφέρειές τους.

buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου