«Τα κλειστά διαμερίσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα»

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

«Τα κλειστά διαμερίσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα»

Ο κ. Τάσος Βάππας, μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, υποστηρίζει ότι τα κλειστά διαμερίσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Τα ενοικιαστήρια στις κολόνες της ΔΕΗ στέλνουν σαφές μήνυμα σε όλους ότι δεν υπάρχει ζήτηση. Στο παρελθόν για κάθε ενοικιαστήριο εμφανίζονταν τέσσερις και πέντε υποψήφιοι και ο ιδιοκτήτης είχε το δικαίωμα επιλογής. Σήμερα δεν χτυπά το τηλέφωνο κατόχου του ακινήτου.
Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων είναι "μάρτυρας" ενός νέου φαινομένου στην αγορά. Σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών δεν λαμβάνει το μίσθωμα που είχε συμφωνηθεί αρχικά με τον ενοικιαστή του, διότι αρκετοί έχασαν τη δουλειά τους και κάποιοι άλλοι υπέστησαν μείωση των αποδοχών τους.

Εξόφληση

Οι δύο πλευρές αναζητούν μια μέση λύση και το πρώτο βήμα γίνεται από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος αρχικά αποδέχεται και κατανοεί το οικονομικό πρόβλημα του ενοικιαστή. Δηλαδή δίνεται πίστωση χρόνου και η εξόφληση γίνεται με διακανονισμό.
Σύμφωνα με τον κ. Τάσο Βάππα, αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή του ενοικιαστή, ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν πληρώνουν διότι το επέλεξαν. Στις περιπτώσεις αυτές ο ιδιοκτήτης για να εισπράξει τα ενοίκια και να καταφέρει να βγάλει τον κακοπληρωτή από το διαμέρισμά του θα πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Στην πρώτη περίπτωση θα αναζητήσει λύση για το πρόβλημά του μέσα από τη διαδικασία διαταγής απόδοσης ενοικίου. Ο χρόνος έκδοσης υπολογίζεται περίπου στους τρεις μήνες και γίνεται χωρίς ο ενδιαφερόμενος να ζητήσει τακτική δικάσιμο.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου