Δημοπρατείται το Δεκέμβριο ο Κάθετος Αξονας 60 της Εγνατίας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δημοπρατείται το Δεκέμβριο ο Κάθετος Αξονας 60 της Εγνατίας


Η Εγνατία Οδός Α.Ε. προκήρυξε τη δημοπράτηση του έργου "Κάθετος Άξονας 60 Εγνατίας Οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνα: Εργασίες ολοκλήρωσης τμημάτων Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαχανά και Στρυμονικό - Α/Κ Χριστού (60.1.1., 60.1.2 και 60.2.2)", συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2011.
Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του Kάθετου Άξονα "Θεσσαλονίκη (Δερβένι) - Σέρρες - Προμαχώνας" που αποτελεί μέρος του Πανευρωπαϊκού Άξονα IV. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται το τμήμα "Στρυμονικό-Α/Κ Χριστού", μήκους 22 χλμ., συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής των Ανισόπεδων Κόμβων Στρυμονικού, Λευκώνα, Προβατά και Χριστού.
Στην εργολαβία περιλαμβάνονται και εργασίες βελτίωσης της λειτουργικότητας του Κάθετου Άξονα στο τμήμα Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαχανά καθώς επίσης και η κατασκευή τεσσάρων Χώρων Στάθμευσης και Αναψυχής. 
Σημειώνεται, ότι με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ο Κάθετος Άξονας 60 της Εγνατίας Οδού, μέσω του οποίου συνδέεται η χώρα μας με την Νότιο-Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα IV.

buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου