Ενοικιαστήριο σε 117 ακίνητά της έβαλε η Εκκλησία

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ενοικιαστήριο σε 117 ακίνητά της έβαλε η Εκκλησία

Μεζονέτες στη Βουλιαγμένη, δώματα στο Παγκράτι και την Αχαρνών, αλλά και γύρω από την Πλατεία Συντριβανίου - μία εκ των κεντρικών της Θεσσαλονίκης. Διαμερίσματα με πάρκινγκ ή χωρίς, για επαγγελματική στέγη ή κατοικία, άλλα με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, άλλα στον Σαρωνικό, ενώ για τους Θεσσαλονικείς υπάρχουν εκείνα με θέα στον Θερμαϊκό. Επίσης, για όσους προτιμούν τα βόρεια προάστια, υπάρχουν διαμερίσματα και στο Κεφαλάρι. Αυτά περιλαμβάνει η λίστα των ακινήτων που έχει προς εκμίσθωση η Εκκλησία της Ελλάδος. Συνολικά 117 ακίνητα διατίθενται προς εκμίσθωση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν επιπλέον πληροφορίες από το Διαδίκτυο, αφού από χθες στην ιστοσελίδα της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (www.ekyo.gr) παρουσιάζονται τα προς εκμίσθωση ακίνητα.

Ειδικότερα, 73 διαμερίσματα, για κατοικία ή επαγγελματική στέγη, διαθέτει προς ενοικίαση η Εκκλησία της Ελλάδος στην Αθήνα και τον Πειραιά. Στην Αττική, μεταξύ των 38 διαμερισμάτων που προορίζονται για κατοικία τα πιο ακριβά είναι δύο μεζονέτες στη Βουλιαγμένη, για την καθεμιά από τις οποίες το ενοίκιο αποτιμήθηκε από την ΕΚΥΟ με 2.700 ευρώ.

Στον αντίποδα υπάρχει ισόγειο 55,65 τ.μ. με μόλις 300 ευρώ προτεινόμενο ενοίκιο. Ειδικότερα, υπάρχουν 18 ακίνητα στη Βουλιαγμένη, 5 στην Κηφισιά, 2 στον Πειραιά και 13 σε κεντρικές γειτονιές της Αθήνας.

Ως προς τα 35 επαγγελματικά προς ενοικίαση ακίνητα, το ακριβότερο είναι χώρος γραφείων 438 τ.μ. στην οδό Βεντήρη 5 (στην περιοχή του ξενοδοχείου Χίλτον), το ενοίκιο του οποίου αποτιμήθηκε με 4.200 ευρώ. Οικονομικότερο όλων είναι ένα γραφείο 18 τ.μ. στην οδό Λεωσθένους στον Πειραιά με 115 ευρώ. Από τα 35 ακίνητα, τα 18 είναι στο κέντρο της Αθήνας, τα 4 στην Καλλιθέα και τα 13 στον Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη διατίθενται 44 ακίνητα (για επαγγελματική στέγη ή κατοικία), με τα προτεινόμενα μηνιαία μισθώματα να ξεκινούν από τα 340 ευρώ και να φθάνουν τα 3.400 ευρώ.

Οποιος, μετά την πρώτη ενημέρωση που θα πάρει από το Διαδίκτυο, επιθυμεί να προχωρήσει τη διαδικασία δεν έχει παρά να απευθυνθεί στα γραφεία της ΕΚΥΟ, στην Ιερά Μονή Πετράκη. Εκεί κάποιος αρμόδιος θα βρεθεί να τον ξεναγήσει στο ακίνητο.

Νέος μητροπολίτης Χίου

Από την άλλη, χθες έγινε η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Χίου Μάρκου, ο οποίος κατάγεται από το νησί. Στην κεντρική πλατεία κάτοικοι και τοπικές αρχές καλωσόρισαν τον εμφανώς συγκινημένο νέο μητροπολίτη. «Εδώ ήλθα να ζήσω, εδώ ήλθα να διακονήσω και εδώ ήλθα να πεθάνω» δήλωσε ο ίδιος, κλείνοντας την ομιλία του. Στην ενθρόνιση παρέστησαν αρκετοί ιεράρχες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, παρότι είχε προγραμματίσει να παραστεί, ανέβαλε το ταξίδι του, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και της επικείμενης ορκωμοσίας του πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου