Πάνω από τους στόχους το Athens Metro Mall

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από τους στόχους το Athens Metro Mall


Πάνω από τους αρχικούς στόχους φαίνεται ότι θα κλείσει ο πρώτος χρόνος λειτουργίας για το Athens Metro Mall, του ομίλου Talima Ventures στον Αγιο Δημήτριο. 
Ειδικότερα, ο συνολικός τζίρος των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου, που έχει πληρότητα αυτή την στιγμή στο 100%, θα διαμορφωθεί για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας σε επίπεδα μεταξύ €80 και €85 εκατ. 
Σημειώνεται εδώ ότι το mall του Αγίου Δημητρίου που πρωτολειτούργησε τον Νοέμβριο του 2010 και συνέπεσε χρονικά με τη χειρότερη κρίση στο εγχώριο λιανεμπόριο, είχε ως αρχικό στόχο για τα καταστήματά του συνολικό τζίρο της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ. Μεγάλη είναι και η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου, που έχει το πλεονέκτημα να εξυπηρετείται από το μετρό, καθώς διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση μεταξύ 550- 600 χιλιάδων επισκεπτών.
Το εμπορικό κέντρο διαθέτει συνολικά 85 καταστήματα γνωστών αλυσίδων, 18 χώρους εστίασης, 5 κινηματογραφικές αίθουσες Village, super market, παιδότοπο, τράπεζα και 1.200 θέσεις παρκινγκ.
Ο όμιλος Talima διατηρεί το σχεδιασμό του για ανάλογες, ίσως και μεγαλύτερες, επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής- μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και σχετικές επαφές για υποψήφια ακίνητα- ωστόσο, τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής λόγω των γενικότερων οικονομικών συνθηκών αλλά και ειδικότερα της αβεβαιότητας που επικρατεί στο εγχώριο real estate.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου