Νέος φάκελος από την Minoan Group

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέος φάκελος από την Minoan Group

Φάκελο για το έργο της στη Σητεία της Κρήτης με βάση το νέο της masterplan κατέθεσε στον Invest in Greece η Minoan Group, με στόχο η επένδυση της να ενταχθεί στη διαδικασία Fast Track. Οι συζητήσεις με την IIG είναι σε εξέλιξη, αναφέρει σε ανακοίνωση της στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (ΑΙΜ) η εταιρεία σημειώνοντας ότι το νεο masterplan λαμβάνει υπόψη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Δεκέμβριο του 2010 καθώς και τις πρόσφατες αλλαγές σε διάφορους σχετικούς νόμους και προβλέπει τη δημιουργία μικρότερης ανάπτυξης απ΄ ό,τι είχε προταθεί προηγουμένως, ωστόσο υψηλότερης ποιότητας η οποία παραμένει βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον.
Η επένδυση της Minoan Group στη περιοχή αρχικά προέβλεπε τουριστική ανάπτυξη σε περίπου 25.000 στρέμματα με ολόκληρα παραθεριστικά χωριά, ξενοδοχεία 5 αστέρων, γήπεδο γκολφ, συνεδριακά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λ.π. Ωστόσο τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας "πάγωσαν" λόγω της απόφασης του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε η υπουργική απόφαση που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου λόγω του ότι στον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής προβλέπονται μόνο ήπιες χρήσεις.
Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και στο ποινικό σκέλος με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να έχει διατάξει εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελία περιβαλλοντικών οργανώσεων και του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκου Αλαβάνου για μεταβίβαση της επίμαχης έκτασης στο κοινωφελές ίδρυμα της Μονής Τοπλού με αδιαφανείς διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλιότερη ανακοίνωση της Minoan Group, τα δικαιώματα της στην έκταση της Μονής Τοπλού μπορεί να φτάσουν τα €100 εκατ. σύμφωνα με εκτίμηση της CB Richard Ellis-Axies.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου