ΣΕ ΕΞΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΣΕ ΕΞΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

«Τελεσίγραφο» στους κακοπληρωτές των δημοτικών καταστημάτων

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε έξωση των κακοπληρωτών ενοικιαστών της από τα δημοτικά καταστήματα της Νέας Αγοράς είναι η δημοτική αρχή.
Αν και τα συμβόλαια για την ενοικίαση των δημοτικών καταστημάτων λήγουν στις 31-12-2012 η δημοτική αρχή όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς θα είναι πολύ αυστηρή με τους κακοπληρωτές που οφείλουν στον δήμο ενοίκια 2-3 χρόνων και μέχρι το τέλος του χρόνου θα κινήσει την διαδικασία της έξωσής του.
Αν και στον Καλλικράτη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους ενοικιαστές των δημοτικών ακινήτων η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι νωρίτερα από την λήξη των μισθωμάτων.
Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να ζητήσει από την κυβέρνηση την παράταση των συμβάσεων με νομοθετική διάταξη για τους ενοικιαστές που είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις προς τον δήμο και σε περίπτωση που αυτό δεν υλοποιηθεί να προχωρήσει στον πλειστηριασμό των καταστημάτων.
Μάλιστα ο κ. Κουσουρνάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δήμος να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ακινήτου της Νέας Αγοράς αναθέτοντάς την σε ιδιώτη.
¶λλωστε στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας της και προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η επιτροπή που έχει συσταθεί με απόφαση του δημάρχου.
Υπέρ της αξιοποίησης και όχι του ξεπουλήματος της δημόσιας ακίνητης περιουσίας του νησιού μας τάχθηκε και χθες ο κ. Κουσουρνάς διαμηνύοντας ότι θα αντιδράσει σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην πώληση του Πρασονησίου.
«Στο μεσοπρόθεσμο περιγράφονται 6 ακίνητα του νησιού μας όπως είναι το Γκόλφ Αφάντου που μακάρι να επισπευτεί η διαδικασία αξιοποίησής τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Κάποιοι μπορεί να λένε άντε να πάμε και ότι αρπάξουμε ,να τους αγοράσουμε για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε» κατέληξε ο κ. Κουσουρνάς.
Παράλληλα διέψευσε την φημολογία για το ενδεχόμενο ενοικίασης του «Ακταίον» λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής για ένα ακίνητο που ανήκει στο ροδιακό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου