Προχωρά η σύσταση Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Πύλης

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Προχωρά η σύσταση Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Πύλης

Οι πρωτοβουλίες για τη σύσταση της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων συνεχίζονται από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Πύλης.
Οι προσπάθειες για την σύσταση της εν λόγω εταιρείας ξεκίνησαν εδώ και αρκετό διάστημα και πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία. Όπως εκτιμούν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Πύλης η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο 15νθημερο και στη συνέχεια το θέμα θα έρθει προς έγκριση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.
Στην Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς αιρετών της Πύλης αναμένεται να ενταχτούν όλα τα ακίνητα του Δήμου μεταξύ αυτών και το χιονοδρομικό κέντρο.
Η εταιρία θα αποφασίζει για την αποκόμιση ωφελειών από δημοτική περιουσία που είτε μένει αναξιοποίητη είτε επιβαρύνει τον αυτοδιοικητικό φορέα με έξοδα, στερώντας αυτά από άλλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.
«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Στην εταιρεία θα ενταχτούν τα ακίνητα του Δήμου. Έχουμε εντοπίσει κάποια κτίρια ενώ θα εξετάσουμε κι άλλες περιπτώσεις, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Πλαβός.
Η αξιοποίηση δεν σημαίνει εκποίηση, αναφέρουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Ανάλογα με τις περιστάσεις, τις ανάγκες και τις προσφορές, ακίνητα μπορεί να ενοικιαστούν ως χώροι εκδηλώσεων ή στέγασης γραφείων ιδιωτικών φορέων, καθώς και για να εγκατασταθούν εταιρείες και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί να στηρίξουν δράσεις, προς όφελος των δημοτών και του τόπου.
Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η εκμετάλλευση ξενώνων στον ορεινό όγκο, μόνο εκεί όπου δεν υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες ιδιωτών ή γενικά καταλύματα. Η δράση εντάσσεται στον προγραμματισμό του Δήμου για την ανάπτυξη του τουρισμού στον ορεινό όγκο και γενικότερα στην περιοχή, παράλληλα με την παροχή στήριξης σε μέρη που υστερούν σε επισκεψιμότητα ή δεν διαθέτουν τις υποδομές να δεχτούν έστω έναν ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που δεν διαθέτουν κατάλυμα σ’ αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου