Deal στη Κοραή έκλεισε η Trastor

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Deal στη Κοραή έκλεισε η Trastor

Στην πώληση ακινήτου της επί της πλατείας Κοραή (Κοραή 5) στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η Trastor ΑΕΕΑΠ. Πρόκειται για εξαώροφο κτήριο γραφείων με τραπεζικό κατάστημα, συνολικής επιφάνειας 2.411 τμ το οποίο αγόρασε αντί τιμήματος ύψους €14,51 εκατ. η Τράπεζα Πειραιώς, που μίσθωνε μέχρι τώρα το ακίνητο.
Από την πώληση αυτή η Trastor ΑΕΕΑΠ πραγματοποίησε κέρδος ύψους €9.857.897 εκ των οποίων τα €9.849.594 έχουν ήδη συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της εταιρείας, μέσω αναπροσαρμογών στην εύλογη αξία, ενώ κέρδος ύψους € 8.303 θα εμφανισθεί στα αποτελέσματα του γ' τριμήνου του 2011. Σύμφωνα με εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε €14.501.697.

Ουσιαστικά το κτήριο επιστρέφει στον παλιό του ιδιοκτήτη, καθώς το εν λόγω ακίνητο ήταν ένα από αυτά που η Τράπεζα Πειραιώς είχε εισφέρει στην Trastor (τότε Πειραιώς ΑΕΕΑΠ) κατά την ίδρυση της. Με αυτή τη κίνηση η Trastor ενισχύει τα διαθέσιμα κεφάλαια της σε μια εποχή που η εταιρεία, όπως είχε δηλώσει παλιότερα ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Κυριάκος Ευαγγέλου, βρίσκεται σε αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας, τα ταμειακά διαθέσιμα της ξεπερνούν τα €13 εκατ.

Στόχος της διοίκησης είναι να έχει αποκτήσει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μια κρίσιμη μάζα έως το τέλος του 2012, ακόμα και με την εισφορά ακινήτων τρίτων ενδιαφερόμενων επενδυτών αν και τέτοιου είδους συμφωνίες είναι δύσκολο να υλοποιηθούν καθώς η συμμετοχή ενός επενδυτή σε κάποια από τις υπάρχουσες ΑΕΕΑΠ μέσω της εισφοράς χαρτοφυλακίου ακινήτων θα προκαλέσει μεγάλες απώλειες σε αυτόν αν ληφθούν υπόψη τα μεγάλα discounts (κοντά στο 50%) με τα οποία διαπραγματεύονται οι μετοχές των εταιρειών ακινήτων στο ταμπλό.

RE+D Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου