Βωβός: Σειρά επαφών για τη Διπλή Ανάπλαση

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Βωβός: Σειρά επαφών για τη Διπλή Ανάπλαση

Σειρά διαδοχικών επαφών με το υπουργείο Περιβάλλοντος και το Δήμο Αθηναίων έχει τις τελευταίες ημέρες ο όμιλος Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική για την υλοποίηση του έργου της Διπλής Ανάπλασης και του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της εισηγμένης Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (ΜΒΔΤ), κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης  την Παρασκευή, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, την επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών θα σημάνει η δημιουργία προεδρικού διατάγματος, το οποίο «θωρακίζει» ουσιαστικά το project έναντι ενδεχόμενης νομικής προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
3+1 παράγοντες
Tα τέσσερα εμπλεκόμενα μέρη (ΥΠΕΚΑ, Δήμος Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός) βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή για το θέμα. Σύμφωνα με τη ΜΒΔΤ, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος -δια του κ. Παπακωνσταντίνου- έχει δεσμευθεί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης και για το σκοπό αυτό έχει ζητήσει από τον Δήμο Αθηναίων να επιταχύνει τις απαιτούμενες -από την πλευρά του- ενέργειες για την εκπόνηση του σχεδίου προεδρικού διατάγματος.
Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν καλέσει τους εμπλεκομένους- στο πλαίσιο της διαβούλευσης πριν την κατάρτιση του π.δ.- να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους εντός των προσεχών ημερών.
Ο μοναδικός παράγοντας που αναμένεται να επιβραδύνει μερικώς τις εξελίξεις είναι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Και αυτό όχι επειδή έχει αντιρρήσεις για τη Διπλή Ανάπλαση, αλλά επειδή για την ώρα παραμένει χωρίς διοίκηση.
Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής του ομίλου Μπάμπης Βωβός έχουν επαναδιατυπώσει στον Δήμο Αθηναίων τις δεσμεύσεις τους σχετικά με το έργο που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην χρηματοδότηση και κατασκευή του γηπέδου του Ερασιτέχνη ΠΑΟ.
Ρευστότητα
Σε λειτουργικό επίπεδο, κατά την εισηγμένη, το ενδιαφέρον -ιδίως ξένων επενδυτών- για την αγορά του project στο Βοτανικό διατηρείται, ενώ με στόχο την άντληση ρευστότητας σχεδιάζεται η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Σουνίο, όπως και του project στον Πόρο.
Για τα δύο τελευταία, η εταιρεία εδώ και πολύ καιρό συζητά με υποψήφιους αγοραστές, όμως, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Στο μέτωπο της χρηματοδότησης, ο όμιλος, πέραν του δανείου ύψους 125 εκατ. ευρώ που έχει λάβει από τις τράπεζες, βρίσκεται σε συζητήσεις για πρόσθετη δανειοδότηση της τάξης των 13 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας και την φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα.
Ας σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, η μετοχή της Βωβός σημείωσε μεταβολή +17,8%, με την τιμή της να κλείνει στα 0,86 ευρώ από 0,73 την προηγούμενη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου