Μοντέλο Μονακό στο αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μοντέλο Μονακό στο αεροδρόμιο του Ελληνικού

Αέρα... Μονακό φέρνει στο Ελληνικό η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε χθες στο Reuters ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Ελληνικό Α.Ε.", Σπύρος Πολλάλης. Ο καθηγητής του Χάρβαρντ δήλωσε ότι η ανάπτυξη που φαίνεται να επιλέγεται για την έκταση του πρώην αεροδρομίου θα είναι πιο κοντά στο Μονακό παρά στα Canary Warfs. Θα επιλεγεί δηλαδή μικτή χρήση με κατασκευή κατοικιών, τουριστικών χρήσεων, επαγγελματικών κτιρίων και όλα αυτά θα αναπτύσσονται κατά μήκος μιας μαρίνας υψηλών προδιαγραφών.

Σύμφωνα με τον κ. Πολλάλη, η εταιρεία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο καλοκαίρι για να προλάβει μέχρι το Σεπτέμβρη να δώσει τα πολεοδομικά σχέδια και όλες τις πληροφορίες που θα ενδιαφέρουν τους επενδυτές. Τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει και ο διεθνής διαγωνισμός για την προσέλκυση των ενδιαφερόμενων, με το Κατάρ να είναι στην εκκίνηση για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Το βασικό πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Πολλάλη είναι τα νομικά εμπόδια που υπάρχουν και τα οποία πρέπει να επιλυθούν σύντομα. Παράλληλα, θα επιδιωχθεί η κοινωνική συναίνεση των κατοίκων της περιοχής.
Πηγή:www.ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου