Στάση αναμονής από την MIG Real Estate

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Στάση αναμονής από την MIG Real Estate

Στάση αναμονής και αναζήτηση ευκαιριών, οι οποίες πάντως σπανίζουν εν μέσω κρίσης χαρακτηρίζουν την στρατηγική της MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ εν μέσω κρίσης.

Για το πρώτο εξάμηνο, η εταιρεία παρουσίασε ζημιογόνα αποτελέσματα, ύψους €1,4 εκατ., λόγω της εγγραφής λογιστικών απομειώσεων ύψους €3,2 εκατ.(μείωση εύλογων αξιών). Στον αντίποδα, θετικό για την εταιρεία αποτέλεσε το γεγονός ότι σημείωσε άνοδο στα έσοδα από μισθώματα για το ίδιο διάστημα, δεδομένου ότι από τα €2,34 εκατ. αυξήθηκαν στα €2,63 εκατ., σημειώνοντας άνοδο κατά 12,05%.

Στις 30/6/2011 τα διαθέσιμα της εταιρείας ανήλθαν στο ύψος των €2,79 εκατ. και οι τραπεζικές της υποχρεώσεις στα €16,1 εκατ. (το 22,2% του ενεργητικού) ενώ, όπως επισημαίνεται, υπάρχουν εξασφαλισμένες και επιπλέον γραμμές χρηματοδότησης. Τα ίδια κεφάλαια στο τέλος του πρώτου εξαμήνου διαμορφώνθηκαν στα €54,79 εκατ.

Οπως επισημαίνει η διοίκηση, ο όμιλος αναγνωρίζει την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης τηρώντας στάση αναμονής κι εν όψει της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, εξετάζει προσεκτικά τυχόν νέες επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν, οι οποίες όμως προς το παρόν σπανίζουν. Η διοίκηση υποστηρίζει ότι προβλέπεται να πετύχει αύξηση του κύκλου εργασιών, έστω και περιορισμένη, κατά τη χρήση του 2011 σε σχέση με το 2010, ενώ η κερδοφορία θα επηρεαστεί αρνητικά από την υποτίμηση της αξίας των επενδύσεών του, λόγω της συνεχιζόμενης πίεσης στα επίπεδα των μισθωμάτων.
Πηγή:www.ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου