Ανακοίνωση σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου “Ελληνικού

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου “Ελληνικού

Mε εννέα εντυπωσιακές συμμετοχές από επτά διαφορετικές χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για αξιοποίηση της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου της Αθήνας, Ελληνικό. H Κυβέρνηση ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους την απόφασή της να αξιοποιήσει επιτέλους αυτή την περιοχή της Αθήνας που παρέμενε ανεκμετάλλευτη εδώ και 10 χρόνια, προσφέροντας σε επενδυτές, με σχέδιο και οικονομικές δυνατότητες, την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικό Ανώνυμη Εταιρεία» («Ελληνικό Α.Ε.»). 
Στις 17 Απριλίου, ημερομηνία λήξης της σχετικής προθεσμίας μετά την παράταση λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, είχαν κατατεθεί εννέα φάκελοι υποψηφιοτήτων από επτά χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μηδενικής βάσης επένδυση (greenfieldinvestment) στην Ελλάδα. Θα προσελκύσει δισεκατομμύρια επενδυτικών κεφαλαίων και θα δημιουργήσει αμέσως χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η ανάπλαση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, μπαίνει στην τελική ευθεία της υλοποίησης της.
Η έκταση και η θέση του Ελληνικού προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης, για τη δημιουργία μιας περιοχής-οροσήμου με εθνική σημασία και διεθνή προβολή. Οι υψηλοτάτου επιπέδου υποψηφιότητες που κατατέθηκαν ενθαρρύνουν την προσπάθεια αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας με επαγγελματισμό και προσήλωση.

Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η πολύ καλή ανταπόκριση από σημαντικούς επενδυτές με εξειδίκευση σε παρόμοια έργα, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας μας.
Η ανταπόκριση αυτή είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες για να προχωρήσει η αξιοποίηση της έκτασης, δίνοντάς της πολεοδομική ταυτότητα και δημιουργώντας προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή της προοπτική.
Η αξιοποίηση του Ελληνικού προχωρά με σχέδιο, προσεκτικά βήματα, με διαφάνεια, για να μεγιστοποιήσουμε το όφελος για τη χώρα και για τους πολίτες της Αττικής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου