Ανοιχτό θέμα οι δηλώσεις αυθαιρέτων

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ανοιχτό θέμα οι δηλώσεις αυθαιρέτων

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Γ. Παπακωσταντίνου και του αναπληρωτή υπουργού Ν. Σηφουνάκη προς τους δημοσιογράφους, στις διαβουλεύσεις επί της απόφασης της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που προβλέπει η τακτοποίηση των αυθαιρέτων να γίνεται με αεροφωτογραφίες και επίσημα έγγραφα θα κινηθεί στην κατεύθυνση η απόφαση να εφαρμοστεί «από τούδε και στο εξής».
Σε περίπου 60.000 υπολογίζονται οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, οι οποί- οι με βάση τη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, πριν αυτή ακυρωθεί από το ΣτΕ υπέβαλαν αίτηση τακτοποίησης με απλή δήλωση των στοιχείων και της χρονολογίας κατασκευής του αυθαιρέτου.
-«Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέσα στις επόμενες μέρες», ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια παρουσίασης των δράσεων του ΥΠΕΚΑ. « Η γνώμη μας είναι ότι η απόφαση πρέπει να αφορά τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από εδώ και πέρα». Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικρατήσει η σκληρή γραμμή λέγοντας ότι «αίσθηση μου είναι ότι θα επιστραφούν οι φάκελοι και πως δεν θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις που βασίζονται σε ιδιωτικά έγγραφα». Όπως τόνισε για το θέμα ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η ανταπόκριση για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων είναι πολύ ικανοποιητική, αφού τα έσοδα από το μέτρο στα ταμεία του κράτους υπολογίζονται σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2012, ενώ τα ήδη κα- ταβληθέντα ποσά ανέρχονται σε 160 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου