Πρόσβαση ενημέρωσης για 37.000 θέσεις εργασίας μηχανικών

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πρόσβαση ενημέρωσης για 37.000 θέσεις εργασίας μηχανικών

Δυνατότητες πληροφόρησης για όσους μηχανικούς θέλουν ή υποχρεώνονται λόγω της εγχώριας κρίσης και της υψηλής ανεργίας να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρες της Ευρώπης προσφέρει η ιστοσελίδα «Ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα» - Eures. Στην ιστοσελίδα αυτή προσφέρονται χιλιάδες επιλογές για απασχόληση περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα και λιγότερο στο δημόσιο τομέα, καθώς σήμερα δημοσιεύονται πάνω από 37.000 αγγελίες που τους αφορούν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του ευρωπαϊκού δελτίου επαγγελματικής κινητικότητας (European Job Mobility Bulletin) με βάση τις κενές θέσεις εργασίας που δημοσιεύτηκαν στην πύλη EURES, μεταξύ των επαγγελμάτων για τα οποία προσφέρονται αξιόλογες ευκαιρίες εργασίας στις 31 ευρωπαϊκές χώρες που είναι ενταγμένες στην πύλη αυτή είναι και οι διπλωματούχοι μηχανικοί, με ιδιαίτερη ζήτηση στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Αυστρία και τη Γαλλία. Ειδικότερα, για Μηχανικούς και εφαρμοστές ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονι- κού εξοπλισμού υπάρχουν: 26.600 κενές θέσεις στη Γερμανία, 9.200 στη Βρετανία και 1.600 στο Βέλγιο.
H πύλη ΕURΕS είναι η ευρωπαϊκή δικτυακή πύλη (eures. europa.eu) την οποία επισκέπτονται τόσο άτομα που αναζητούν εργασία όσο και εργοδότες που προσφέρουν εργασία, προερχόμενοι από όλη την Ευρώπη.
Η διαδικασία είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος εργαζόμενος δημιουργεί δωρεάν έναν λογαριασμό στο Μy ΕURΕS, την υπηρεσία της πύλης που αφορά εκείνους που αναζητούν εργασία. Έχοντας τον λογαριασμό αυτόν συντάσσει το βιογραφικό του το οποίο και αναρτάται online. Στο βιογραφικό αποκτούν αυτόματα πρόσβαση εργοδότες εγγεγραμμένοι στο ΕURΕS αλλά και σύμβουλοι του ΕURΕS, δουλειά των οποίων είναι να βοηθούν τους εργοδότες στην αναζήτηση των κατάλληλων υποψηφίων. Επιπλέον οι σύμβουλοι παρέχουν και τις απαραίτητες πληροφορίες σε εκείνους που αναζητούν εργασία για πολλά πρακτικά, νομικά και διοικητικά θέματα που μπορεί να προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου