Αυθαίρετα: ένταση στη Βουλή για προτεινόμενη μείωση του προστίμου σε Ροδόπη-Ξάνθη

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αυθαίρετα: ένταση στη Βουλή για προτεινόμενη μείωση του προστίμου σε Ροδόπη-Ξάνθη

Εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης που προκλήθηκε λόγω της κατάθεσης κυβερνητικής τροπολογίας της τελευταίας στιγμής για τη μείωση του προστίμου τακτοποίησης αυθαιρέτων σε Ροδόπη και Ξάνθη στο 20%, ψηφίστηκε χθες επί του συνόλου το νομοσχέδιο του ΠΕΚΑ για τον νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.
Η ένταση προκλήθηκε όταν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, ανακοίνωσε τροποποίηση που επέκτεινε σε όλους τους κατοίκους της Ροδόπης και της Ξάνθης ευνοϊκή διάταξη, η οποία είχε αρχικά καταρτιστεί μόνο για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και μείωνε στο 20% το πρόστιμο για την ανέγερση αυθαιρέτων.
Την έντονη αντίδρασή τους με τη ρύθμιση εξέφρασαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και κατήγγειλαν μάλιστα ως απαράδεκτη τη διαδικασία υπενθυμίζοντας ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου επιτρέπονται μόνον αλλαγές μη ουσιαστικού χαρακτήρα. Χρησιμοποίησαν μάλιστα υβριστικές εκφράσεις κατά του αναπληρωτή υπουργού με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.
Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να αποσυρθεί η τροποποίηση της τελευταίας στιγμής, η οποία αναμένεται πάντως να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου