Προσφορές κατασκευαστών ελλείψει των αγοραστών

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Προσφορές κατασκευαστών ελλείψει των αγοραστών

Περαιτέρω υποχώρηση, που θα κυμανθεί από 10% έως και 30%, αναμένουν οι αναλυτές για τις τιμές των κατοικιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παρά τη μέχρι σήμερα πτώση που ξεπερνά το 50% από το 2008. Κύριος λόγος είναι η συνεχιζόμενη ενίσχυση της προσφοράς από τους κατασκευαστές, τη στιγμή που ο αριθμός των υποψήφιων αγοραστών διαρκώς υποχωρεί.
Σύμφωνα με αναλυτές της Rasmala Investment Bank, οι τιμές δεν θα καταγράψουν κάποιου είδους ανάκαμψη τα επόμενα πέντε χρόνια. Αντίστοιχα, προ ολίγων εβδομάδων, η Arqaam Capital έκανε λόγο για πτώση της τάξεως του 20% τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με την ίδια, το κατώτατο σημείο αναμένεται να βρεθεί το 2013. Βασική επωδός των εταιρειών που παρακολουθούν την αγορά είναι ότι μέχρι και σήμερα, οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων ολοκληρώνουν έργα που ξεκίνησαν πριν από την κρίση και την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας, ενώ την ίδια στιγμή οι αγοραστές είναι όλο και λιγότεροι.
Συγκεκριμένα, οι αγορές κατοικιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποχώρησαν κατά 44% σε 1.459 το τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, ενισχύοντας την υπερπροσφορά. Υπενθυμίζεται ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2008, οι αγορές κατοικιών είχαν ανέλθει σε 4.059.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου