Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων ''Ακίνητη περιουσία''

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων ''Ακίνητη περιουσία''

Στο κείμενο που συντάσσουμε σαν Πανελλήνια ένωση φοροτεχνών επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) θέλουμε να είμαστε λιτοί και απόλυτα σαφείς. Θεωρούμε ότι έστω και σήμερα το Yπουργείο Oικονομικών θα προχωρήσει στην εκλογίκευση του χρόνου δημιουργίας μιας σοβαρής βάσης δεδομένων ακινήτων του λεγόμενου ‘’Περιουσιολογιού’’. Δεν στεκόμαστε σε λάθη του παρελθόντος με απίστευτη ταλαιπωρία φορολογουμένων και λογιστών -φοροτεχνών για την υποβολή χειρόγραφων αρχικών ή διορθωτικών δηλώσεων Ε9. 
Δεν στεκόμαστε στο ότι ακόμη και σήμερα που μιλάμε πολλοί φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν την έννοια των ‘’κλειδαρίθμων’’, και δεν έχουν ιδέα για την ηλεκτρονική επανυποβολή των Ε9.

Στεκόμαστε στο γεγονός ότι ζητείται από τους λογιστές-φοροτεχνικούς (ακόμη μη πιστοποιημένους) να προβούν στο ‘’πάτημα ενός κουμπιού’’ και να βεβαιώσουν περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που επισκέπτονται μια φορά τον χρόνο τα γραφεία μας για την σύνταξη της φορολογικής δήλωσης.

Αφήνοντας την παράταση χρόνου υποβολής στην άκρη κάτι που θεωρούμε δεδομένο ζητάμε:

• Σε οποιαδήποτε σκέψη για νέα φορολόγηση των ακινήτων να μην περνά ο φόρος αυτός μέσα από την απειλή απώλειας κοινωνικών αγαθών όπως είναι το ρεύμα. Εμείς ήδη προχωρήσαμε στην σύνταξη προσφυγής για αυτό το θέμα.

• Την αύξηση του αφορολόγητου των 200.000 ευρώ ώστε σταδιακά να μην πάμε στην ‘’ απομείωση’’ της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων που για χρόνια περνά από γενιά σε γενιά

• Ούτε σκέψη για αύξηση των αντικειμενικών αξιών και μάλιστα να προβεί το Υπουργείο Οικονομικών όπου χρειαστεί ακόμη και σε μείωση αυτών σύμφωνα με τους κανόνες εμπορικότητας που επικρατούν αυτή την στιγμή στην αγορά. Οποιαδήποτε αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα γίνει μόνο για εισπρακτικούς λόγους από το Υπουργείο Οικονομικών, και για αύξηση φόρων υπέρ τρίτων.

• Μέσω του φόρου ακίνητης περιουσίας να φορολογούνται μόνο ακίνητα που μπορεί να επιφέρουν εισόδημα, και όχι αγροτεμάχια του πίνακα 2 του Ε9 που βρίσκονται στα χωριά μας και υπάρχουν από γονείς και παππούδες που παρά τις δύσκολες συγκυρίες του παρελθόντος κανείς δεν τα «άγγιξε» φορολογικά.

Αναμένουμε άμεσα τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να επέλθει φορολογική δικαιοσύνη και κυρίως να μην διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή.


Με τιμή
Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου