Το ΤΕΕ ετοιμάζει πρόταση εθνικού σχεδίου ανάπτυξης

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το ΤΕΕ ετοιμάζει πρόταση εθνικού σχεδίου ανάπτυξης


Τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ανα-πτυξιακού σχεδίου για την χώρα ετοιμάζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης από το βήμα της ημερίδας για την «έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα». Το ΤΕΕ είπε ότι έχει ξεκινήσει την προσπάθεια και εργάζεται σε κεντρικό επίπεδο, με σταθερή συνεργασία των περιφερειακών τμημάτων ΤΕΕ, ώστε να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση διεξόδου από τη σημερινή κρίση, ύφεση και απαξίωση του εθνικού πλούτου και παραγωγικού ιστού. Η νέα πρόταση θα εξειδικεύεται σε επιμέρους αναπτυξιακά προγράμματα ανά περιφέρεια και νομό της χώρας. ώστε όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα να αποκτήσει ένα μπούσουλα για την επόμενη ημέρα».
«Μια τέτοια εθνική αναπτυξιακή πρόταση λείπει σήμερα από την επίσημη πολιτεία, λείπει από τους πολιτικούς φορείς και τα κόμματα», συνέχισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «αυτό είναι επικίνδυνο. Επικίνδυνο διότι το αποτέλεσμα είναι η υπόθεση της ανάπτυξης του τόπου να επαφίεται σε αποσπασματικούς σχεδιασμούς, που διαμορφώνονται από εξωγενείς παράγοντες, συγκυριακές 
πολιτικές επιλογές και κάθε λογής συμφέροντα». Αναφερόμενος ειδικότερα στην προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας για την έρευνα και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι το ΤΕΕ θα σταθεί αρωγός. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου είναι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια και την ειρήνη, ενώ αντίθετα οι οικονομική κρίση ευνοεί τις εντάσεις. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ υπογράμμισε τη θετική συμβολή του υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, που είναι και μηχανικός στην όλη προσπάθεια αξιοποίησης των ελληνικών υδρογονανθράκων, ενώ χαιρέτησε την παρουσία όλων των συμ-μετεχόντων στην εκδήλωση και ιδιαίτερα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου Στέλιου Αχνιώτη.

tee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου