Προς δημοπράτηση οι γεωλογικές μελέτες για την γραμμή 4 του Μετρό

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Προς δημοπράτηση οι γεωλογικές μελέτες για την γραμμή 4 του Μετρό


Δημοσιεύτηκε στο "Διαύγεια", η έγκριση για τη διεξαγωγή διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου συμφωνίας με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών, με τίτλο "Γεωλογικές και Γεωτεχνικές Έρευνες και μελετές στο τμήμα "Ευαγγελισμός-Βύρωνας-Ηλιούπολη" της γραμμής 4 και Γεωλογικές και Γεωτεχνικές Έρευνες σε διάφορες θέσεις για τις ανάγκες της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας".
Το κόστος της συνολικής προεκτιμώμενης αμοιβής είναι 2.385.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
Ο σχετικός διαγωνισμός θα ανακοινωθεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Ε.Κ.), στον Ελληνικό Τύπο, στον Ενημερωτικό Δελτίο στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και στην ιστοσελίδα της Αττικό Μετρό Α.Ε.
Σημειώνεται, ότι η νέα γραμμή του Μετρό, γραμμή 4 με χρώμα πορτοκαλί (Περισσός - 'Αλσος Βεΐκου - Πανεπιστήμιο - Ευαγγελισμός - Βύρωνα - Κατεχάκη - Μαρούσι - Λυκόβρυση) αναμένεται να έχει μήκος 33 χλμ., θα διαθέτει 29 σύγχρονους σταθμούς και έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό κατασκευής περίπου 3,3 δισ. ευρώ.
Όπως έχει δηλώσει και η Αττικό Μετρό Α.Ε. στόχος είναι εντός του 2011 να δημοπρατηθεί η οριστική μελέτη του έργου και η δημοπράτηση για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της Γραμμής ('Aλσος Βεΐκου - Ευαγγελισμός) να υλοποιηθεί εντός του 2012.

buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου