Βγάζει στο σφυρί 143 ακίνητα ο Ερυθρός Σταυρός

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Βγάζει στο σφυρί 143 ακίνητα ο Ερυθρός Σταυρός

Πωλητήριο σε 143 ακίνητα, συνολικής αξίας περί τα 20 εκατ. ευρώ, βάζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των τελευταίων μηνών που έχουν οδηγήσει ακόμα και σε καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας στο προσωπικό του. 
Πρόκειται για ακίνητα τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή του ΕΕΣ χωρίς όρους (αρκετά ακίνητα δωρίζονται για συγκεκριμένες χρήσεις). Αποτελούν μικρό τμήμα του τεράστιου χαρτοφυλακίου του Ελληνικού Ερυθμού Σταυρού που απαρτίζεται από πλέον των 500 ακινήτων. 
Τη διαδικασία αποτίμησης και τη μεσιτεία για την πώληση των 143 ακινήτων έχει αναλάβει η εταιρεία συμβούλων ακινήτων «Δανός» (μέλος του δικτύου συνεργατών της BNP Paribas Real Estate) και η ημερομηνία για την υποβολή κλειστών προσφορών εκπνέει στις 18 Νοεμβρίου. 

Πρόκειται για ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Νέα Μάκρη, Σαλαμίνα, Ηράκλειο Κρήτης και Ιεράπετρα τα οποία πωλούνται σε τιμές που ξεκινούν από τις 3.500 ευρώ (μια θέση πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη) και φτάνουν μέχρι τα 2,23 εκατ. ευρώ (για το κτίριο γραφείων επί της Λυκαβηττού 1 & Ακαδημίας στην Αθήνα). 
Στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται κυρίως διαμερίσματα, καταστήματα, αλλά και ορισμένα οικόπεδα. Ως παράδειγμα αναφέρεται οικόπεδο 473 τ.μ. με διόροφη κατοικία επί της οδού Συγγρού 5 στην Κηφισιά (τιμή εκκίνησης 500.000 ευρώ), τέσσερα μικρά οικόπεδα καθώς και έξι αποθήκες επί της οδού Αστρους στην Αθήνα, δύο οικόπεδα (1.513 2.000 τ.μ.) στην περιοχή Μαυρίκι-Παπάγου στην Σαλαμίνα (αξίας περί τα 550.000 ευρώ), μικρά αγροτεμάχια στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης (με τιμές 200 και 140 ευρώ!).Το σημαντικότερο από τα «πακέτα» που βγαίνουν προς πώληση από τον ΕΕΣ είναι τρία διαμερίσματα και οικόπεδο 6 στρεμμάτων επί της Πατησίων 358 & Λ. Πορφύρα στα Πατήσια συνολικής αξίας 6,82 εκατ. ευρώ. 
Σε «πακέτο», συνολικής αξίας 3,25 εκατ. ευρώ, πωλούνται και οικόπεδο 3 στρεμμάτων μαζί με δύο ισόγειες οικίες και διαμέρισμα επί της Πατησίων 356 & Λ. Ηρακλείου. Στελέχη της «Δανός» υποστηρίζουν πως για τη διαμόρφωση των τιμών εκκίνησης έχουν ληφθεί υπόψη οι σημερινές δύσκολες συνθήκες στην αγορά ακινήτων.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου