Στο Δ.Σ. Πύλης η αξιοποίηση των ακινήτων

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Δ.Σ. Πύλης η αξιοποίηση των ακινήτων


Πιθανό να συζητηθεί στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας – Αθ. Πλαβός: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο θα λειτουργήσει έτσι κι άλλιως…»

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι αντιδήμαρχος Τουριστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Πλαβός καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου Πύλης προκειμένου να καταθέσουν στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την πρόταση για τη σύσταση της εταιρείας "Αξιοποίηση Ακινήτων ΑΕ".
Του Λάζαρου Μάμαλη
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 και μεταξύ των θεμάτων που στοχεύει να καταθέσει προς συζήτηση και ψήφιση η Δημοτική Αρχή, βρίσκεται και εκείνο της σύστασης της εταιρίας "Αξιοποίηση Ακινήτων ΑΕ" προκειμένου να προωθηθεί η αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου. Ιδιαίτερα δε, να αντιμετωπιστούν εκκρεμεί ζητήματα όπως η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου και η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων Πύλης. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για τη σύνταξη τα ου καταστατικού της εταιρίας προκειμένου να υπάρχουν όλα τα δεδομένα στο «τραπέζι», όταν συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην "Αξιοποίηση Ακινήτων ΑΕ", θα υπαχθούν όλα τα ακίνητα του Δήμου, όπως το χιονοδρομικό κέντρο, κτίρια κλπ, αναφέρει ο κ. Πλαβός και εξηγεί πως η εν λόγω επιχείρηση θα αποφασίζει για την αποκόμιση ωφελειών από δημοτική περιουσία που είτε μένει αναξιοποίητη είτε επιβαρύνει τον αυτοδιοικητικό φορέα με έξοδα, στερώντας τα από άλλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες. 


Η αξιοποίηση δεν σημαίνει εκποίηση, τονίζει ο κ. Πλαβός, υπογραμμίζοντας πως ανάλογα με τις περιστάσεις, τις ανάγκες και τις προσφορές, ακίνητα μπορεί να ενοικιαστούν πχ ως χώροι εκδηλώσεων ή στέγασης γραφείων ιδιωτικών φορέων, καθώς και για να εγκατασταθούν εταιρείες και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί να στηρίξουν δράσεις, επ' ωφελεία των δημοτών και του τόπου.
Ως προς τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου ο κ. Πλαβός τονίζει ότι θα ενταχθεί στην Α.Ε. και η οποία θα αποφασίσει αν θα δημοπρατηθεί για να αξιοποιηθεί από ιδιώτη ή αν θα το λειτουργήσει η ίδια.
Ο κ. Πλαβός πάντως, εμφανίζεται κατηγορηματικός για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου τονίζοντας πως «παρά τις γραφειοκρατικές εκκρεμότητες δεν μπορώ να δεχθώ ότι δε θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρου του Περτουλίου για ευνόητους λόγους. Το Χιονοδρομικό Κέντρο είτε έτσι, είτε αλλιώς πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει την προσεχή σεζόν».

e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου