Νικητιάδης: «Μαρίνα στο Καστελόριζο αν υπάρξει ενδιαφέρον»

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Νικητιάδης: «Μαρίνα στο Καστελόριζο αν υπάρξει ενδιαφέρον»

Άμεσα θα επιληφθεί η Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων από τη στιγμή που θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτη ή άλλον φορέα για χωροθέτηση μαρίνας ή αγκυροβολίου στο Καστελόριζο, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη.
Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, μέχρι στιγμής, δυστυχώς, δεν έχει χωροθετηθεί τουριστικός λιμένας στο Καστελόριζο και ούτε έχει υποβληθεί ανάλογο αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου. Εφόσον όμως εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτη ή άλλο φορέα (Λιμενικό Ταμείο, Δήμο κλπ) για χωροθέτηση μαρίνας ή καταφυγίου-αγκυροβολίου στη συγκεκριμένη περιοχή και υποβληθεί αίτημα, συνοδευόμενο από την απαιτούμενη μελέτη, η Υπηρεσία θα επιληφθεί άμεσα του θέματος.

«Στόχος της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού είναι η πύκνωση του δικτύου τουριστικών λιμένων κάθε είδους για την εξυπηρέτηση των αναγκών του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές όπως το Καστελόριζο, το οποίο αντιμετωπίζει και μια ιδιαίτερη πρόκληση λόγω της αυξανόμενης προσφοράς μαρίνων υψηλού επιπέδου από γείτονες χώρες», αναφέρει ο κ. Νικητιάδης.
Σημειώνει επίσης ότι στο πλαίσιο της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της Τεχνικής Βοήθειας του ΕΣΠΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, το υπουργείο έχει λάβει προέγκριση για την υλοποίηση του σημαντικού έργου "Καταγραφή της λειτουργικής κατάστασης και μελέτη τεχνικών και οργανωτικών παρεμβάσεων για την ολοκληρωμένη επιχειρησιακή και ποιοτική λειτουργία των τουριστικών λιμένων της χώρας". Όπως εξηγεί ο υφυπουργός, το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προτάσεις προδιαγραφών-κριτηρίων χωροθέτησης και νέων τουριστικών λιμένων, ώστε να επιτευχθεί η αποδοτικότερη λειτουργία και οργάνωσή τους στον ελλαδικό χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στον ευρύτερο χώρο της λεκάνης της Μεσογείου.
Η εκτίμηση είναι πως στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει αναβάθμιση και επέκταση των λιμενικών υποδομών για μικρά σκάφη, με στόχο την ολοκληρωμένη και ουσιαστική διαμόρφωση του αναγκαίου για τη χώρα δικτύου τουριστικών λιμένων. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στις απομακρυσμένες περιοχές και τα μικρότερα νησιά που βρίσκονται στο τόξο της γειτνίασης με την Τουρκία και σε αυτό το πλαίσιο «το Καστελόριζο βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού».

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου