Επιμένει αγοραστής ο... Ellinas

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμένει αγοραστής ο... Ellinas


Ευκαιρίες μέσα στην κρίση εξακολουθεί να αναζητεί ο κυπριακών συμφερόντων LP Ellinas, ο οποίος αναδεικνύεται για εφέτος ο πλέον κινητικός από τους εγχώριους επενδυτές στο χώρο των ακινήτων. Μάλιστα, ο όμιλος έχει θέσει το φιλόδοξο στόχο για εφέτος να επενδύσει συνολικά κεφάλαια περί τα €200 εκατ., έχοντας βολιδοσκοπήσει μέχρι σήμερα ουκ ολίγα επαγγελματικά ακίνητα κυρίως στο νομό Αττικής.

Από τις άρχες του έτους η LP Ellinas, έχει πραγματοποιήσει τις δύο σημαντικότερες αγορές μεγάλων ακινήτων στην εγχώρια αγορά, η οποία έχει πληγεί τα μάλα λόγω της κρίσης: Πέραν του ακινήτου των Ελληνικών Πετρελαίων στο Μαρούσι το οποίο κόστισε στον όμιλο συνολικά κεφάλαια περί τα €60 εκατ. και αφορά επιφάνεια 28.000 τ.μ. με μία απόδοση της τάξεως του 6,4%, ο επενδυτικός βραχίονας του ομίλου διέθεσε κεφάλαια κοντά στα €24 εκατ. για την αγορά του ακινήτου της Unilever επίσης στο Μαρούσι, το οποίο περιλαμβάνει κτίριο 7.000 τ.μ. με 300 θέσεις στάθμευσης.
Ο όμιλος έχει δημιουργήσει ήδη ένα ικανοποιητικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, ενώ απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία Εταιρείας Επενδύσεων Ακινήτης Περιουσίας εφόσον βέβαια οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Υπενθυμίζεται ότι η L. P. Ellinas, ξεκίνησε από το 2009 να επενδύει στην ελληνική αγορά ακινήτων, με έμφαση κυρίως τους γραφειακούς χώρους. Αυτή τη στιγμή, στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνονται κτίρια γραφείων που έχουν αγορασθεί την τελευταία διετία - από το τέλος του 2009 και μετά - στις περιοχές του Αγίου Στεφάνου, του Φαλήρου, τη Νέα Κηφισιά, ενώ στον τομέα των καταστημάτων, ο όμιλος έχει αγοράσει ένα αυτοτελές εμπορικό ακίνητο στη Νέα Ιωνία.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου